Maskerade in Brielle

De Brielse Maskerade is een jaarlijks terugkerende traditie. Op pakjesavond 5 december gaan de inwoners van de Geuzenstad vermomd door de straten om de draak te steken met landelijke en plaatselijke gebeurtenissen. De 2015 editie had een extra feestelijk tintje gekregen.

MSKR2015_03

UNESCO

Dit is te danken aan de vermelding op de “Wereld UNESCOlijst van Immaterieel Erfgoed” In januari 2016 zal daar een officiële dag voor worden georganiseerd. Vorig jaar regende het en dit jaar stormde het. De door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle georganiseerde Maskerade betreurde het geringe aantal klaasielopers, zals de deelnemers worden genoemd.

De avond werd goed bezocht. Er was veel publiek aanwezig evenals veel verslaggevers.

Het geringe aantal deelnemers kwam volgens burgemeester Gregor Rensen omdat de gemeente enkele bezuinigingen heeft uitgesteld. De organisatie deed dan ook een dringend beroep op de Briellenaren om volgend jaar mee te doen.

Sinterklaas

De bezoekers deden zich te goed aan de gratis versnaperingen zoals, oliebollen, warme chocolademelk en glühwein. Zij zagen Sinterklaas langs lopen en met de deelnemers in gesprek gaan. De Sint bedankte de Geuzen-piet voor de begeleiding naar Hotel/Brasserie De Nymph, waar de jury zich beraadde. Deze gaven een eervolle vermelding aan de “Vuurpijl”.

Fons Löbkerprijs

MSKR2015_20

De Fons Löbkerprijs dit jaar toe aan de groep “Erfgoed Maskerade mag niet verloren gaan”.
Sinterklaas nam daarna met zijn Zwarte Pieten afscheid en ging de huizen langs om de pakjes bezorgen.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content