Modderhelden in Spijkenisse

Modderhelden in Spijkenisse waren woensdag 29 juni 2017 te vinden in het Park Waterland. Daar was van morgens 11 uur tot half vijf middags een Modderdorp door SKS Alles Kids opgebouwd. De toegang was gratis. Ook niet leden waren van harte welkom.

Kinderen

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar konden gingen daar onder deskundige leiding langs en door allerlei obstakels. De jongere kinderen gingen heerlijk aan de slag met activiteiten zoals het modderbad, de modderkeuken, het blote voetenpad of moddergrabbelen.

Modderheld Obstakel Run

De Modderheld Obstakel Run was voor kinderen met een A-diploma. Zij renden en kropen door de modder en singels en kropen over obstakels heen. Deze zeer uitdagende en sensationele baan was speciaal voor kinderen ontworpen, maar ook enkele ouders volgden hun kroost door de blubber. De regen maakte dat het terrein nog glibberiger werd en de kids zaten van top tot teen onder de modder.

Wethouder

Later in de middag gingen wethouder Kees Dijkman van de gemeente Nissewaard en Jelle van Gerven, vakkracht van de Alles Kids Club, met elkaar de strijd  aan. Luid aangemoedigd door alle aanwezige kinderen streden zij om de titel “Ik ben een modderheld!”. De kinderen waren verdeeld over wie van de twee het vieste was. Dus een gedeelde eerste en tweede plaats.zullen we maar zeggen.

Dolle Happening

Maar niemand hoefde vuil naar huis want er stonden tenten om om te kleden en schoon water om af te spoelen. Ook een EHBO-post was aanwezig voor eventuele verwondingen. Het was een dolle en vrolijke happening en deze zal volgend jaar vast weer een vervolg krijgen. De video’s en foto’s zijn gemaakt door Cok de Coninck die gewapend met camera’s en paraplu de modderhelden in beeld bracht Zie voor uitgebreid reportages de Facebookpagina’s.

Foto’s en video’s: Cok de Coninck.

Weergaven: 16
Scroll naar boven
Skip to content