Modeshow van de Geuzennaald

De Modeshow van de Geuzennaald op 25 februari 2017 trok veel publiek. Ongeveer 100 bezoekers konden de nieuwste creaties van de naaisters bewonderen. Al maanden zijn zij vrijwillig bezig om uit diverse stoffen 16e eeuwse kleding voor de 1 aprilviering te maken. In de zaal van dansschool “De Werker” .

Mannequins en Dressboys

De mannequins en dressboys droegen de nieuwste kleding die de Briellenaren op 1 april kunnen dragen. De jongste mannequin was Zoë.   Zij stal de show met haar spontane verschijning die alle fotografen op de knieën kreeg.

Spaanse Naald

Ook een kleine collectie van de Spaanse Naald  kwam voorbij. De commandant zal dit jaar Den Briel verdedigen in zijn nieuwe uniform. Ook de vaandeldragers werden in het nieuw gestoken.

Eenvoudig tot Deftig

De jurken van de dames waren van eenvoudig tot zeer deftig waarvan enkele met wel zeer aparte mouwen. In de pauze traden de dans- en zangkinderen van, Poorteres van het jaar 2016,  Heleen Wemerman op met oud Hollandse liedjes.

Opening

Op woensdag 1 maart wordt de winkel van de Geuzennaald in Bastion VIII om 13.30 uur door de Poorteres geopend. Daarna start de verkoop van de geshowde en niet getoonde kledij en accessoires. De winkel is elke woensdag en vrijdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. De allerlaatste dag is op 31 maart 2017, maar de kans is dan erg groot dat de kledinghangers leeg zullen zijn.

Oproep

De voorzitter van de 1 aprilvereniging, Wim van Noord, deed na het uitdelen van verrassingen voor Heleen Wemerman en Wil de Werker, nog een oproep voor de jaarlijkse klussendag op zaterdag 4 maart vanaf 10.00 uur bij Bastion VIII.

Vrijwilligers voor de onderhoudswerkzaamheden kunnen zich aanmelden bij Kees de Bruyn (email: debruynstolk@yahoo.com )  of Johan Stam ( j_sta42@hetnet.nl ).

ph

 

 

 

 

Scroll naar boven
Skip to content