Molendag Voorne-Putten

Mold_VlieHert_1

De 7e Molendag op Voorne-Putten was een van de vele activiteiten die op 17 juli 2014  in het rijnmondgebied plaatvonden.

Molenaar

Mold_VlieHert_4

Het beroep van molenaar is onderhevig aan de grillen van de natuur. Was het tijdens de vorige landelijke open molendag de stromende regen die voor ongerief zorgde, nu was op zaterdag 17 juli de tropische warmte die voor een natte rug zorgde.

 7e Molendag

Mold_VlieHert_17

Op deze 7e molendag van Voorne-Putten en Rozenburg deden 10 korenmolens en Molenmakerij Herrewijnen mee. Na de feestelijke opening in de Bernisse Molen in Geervliet vertrokken de molenaars naar ‘hun molen’ om deze open te stellen voor het publiek.

Uitleg

Mold_VlieHert_12

De bezoekers die zich niet lieten verleiden tot het zomercarnaval in Rotterdam, het strand, zwembad of andere activiteit konden rekenen op een uitvoerige uitleg over de geschiedenis en werking van de molens en kennismaken met de diverse (meel)producten.

Brood

Mold_VlieHert_7

Brood is een alledaags product. Maar voordat de bakker aan de slag kan, zijn er heel wat handelingen nodig. Daarvoor was bij de molen ’t Vliegend Hert in Brielle de Familie Dingemans aanwezig met authentieke werktuigen.

Wind

Zo kon men eens zelf ‘aanvoelen’ hoe zwaar het is om graan te dorsen. Helaas ontbrak het op deze dag aan voldoende wind. Deze was net voldoende om de wieken te laten draaien, maar was niet krachtig genoeg om te malen.

Open

Voor wie het gemistheeft; geen nood. De molens zijn het hele jaar door regelmatig geopend. Voor de juiste openingstijden staan de (web)adressen op Molens.nl  En wie molenaar wil worden……. Die kan bij http://www.vrijwilligemolenaars.nl/ terecht.

Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content