Samen voor Nederland nat worden in Amsterdam

De tweede gezamenlijke demonstratie van meer dan 70 organisaties trok ondanks het slechte weer, toch weer tienduizenden mensen naar de Dam in Amsterdam. BlackBox verzorgde zelfs een live-reportage via YouTube. De herhaling staat onder aan de pagina.

De Tocht

Misschien kwam het door het weer, maar de start was wel verwarrend. Op het laatste moment werd (al of niet geëist) besloten om de geplande route om te draaien.

Onderweg sloten zich meerdere mensen zich aan. Er werd ook nog geteld hoeveel personen er nu aan de demonstratie deelnamen. Geen gemakkelijk opgave en ik denk dat ondanks de goede bedoelingen het ook nagenoeg onmogelijk is. Bij het treinstation ´Amsterdam Centraal´ ging ik en vele anderen met mij uit de stoet. Men zocht de trein weer op of ging naar de parkeergarage om weer naar huis te gaan. Ik zocht een toilet. Die is in het station, maar om deze te bereiken (voor mij voor het eerst dat ik daar kwam) moet je nog een flinke wandeling door de passage maken. Voor € 0,70 weer bevrijd van enig ongemak en nog een mededemonstrant geholpen om een omhoog gestegen ballon te redden, liep ik weer richting de Dam.

Impressie Samen Voor Nederland – 3 okt 2021

Ondanks dat ik toch ruim een kwartier weg was, was de stoet demonstranten nog steeds bezig. Lopend over de Nieuwezijdse Voorburgwal was het inmiddels droog geworden en hadden vele deelnemers al een terras opgezocht of trokken verder de binnenstad in. Op de Dam waren inmiddels de laatste sprekers bezig met hun verhaal. Door te lage plaatsing van de speakers niet goed hoorbaar en voor wie de alternatieve nieuwe media regelmatig volgt ook weinig nieuws.

Slot

Tijd om huiswaarts te gaan. Lopend richting Amsterdam Centraal kwamen dan de laatste wandelaars van deze demonstratie aan. Na een metrorit terug naar de parkeergarage van het VUamc waar het parkeren in het weekend maar € 1,- kost, mits je naar en van de binnenstad met het openbaar vervoer reist.

7 november

Op 7 november is er weer een demonstratie gepland. Dit keer in Den Haag. Dit ales onder voorbehoud, want een ding is wel zeker; Niets is Zeker!

De livestream

Livestream: "Live-report" Demo 3-10-21 Amsterdam, including helicopter shots…
Weergaven: 0

2 gedachten over “Nat in Amsterdam”

  1. Het duurt nog even, maar ik ga naar de doden herdenkingsdag, als ik die niet ondertussen dan nog niet vergeten ben.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Skip to content