Nationaal Protest voor de Muziekindustrie

21 augustus 2021 gaat de Evenementenbranche eindelijk eens protesteren. Zijn doen dit onder de slogan ‘Unmute Us! Op diverse plaatsen zal dit gebeuren. Van de organisatie het volgende overgenomen bericht:

Het is mooi geweest.


Evenementenbranche én bezoekers op de bres voor openstelling festivals en evenementen

Op zaterdag 21 augustus wordt in vijf Nederlandse steden de protestmars ‘Unmute Us!’ (@unmute.us) gelopen. Tijdens deze demonstratie uiten meer dan 1.000 aangesloten partijen uit de volledige Nederlandse evenementenbranche samen met hun bezoekers hun gevoelens van onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. ‘Unmute Us!’ vindt vanaf 14:00 uur plaats in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Partijen uit Den Haag zullen aansluiten bij de demonstratie in Rotterdam. De boodschap: Stop de willekeur! Wij eisen dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit.

De ‘Unmute Us!’ beweging is voortgekomen uit de dancefestivals, maar heeft in luttele dagen de volledige evenementensector én hun bezoekers achter zich weten te scharen. Van de grote buitenfestivals tot zakelijke evenementen en locaties als Ahoy, Ziggo Dome, TivoliVredenburg en meer. Na een weekend waarin festivals, culturele en zakelijke evenementen wederom de wacht werden aangezegd en tegelijkertijd tienduizenden mensen, nota bene onder toeziend oog van demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, op elkaar gepropt in voetbalstadions aan het joelen en feesten waren, is de maat nóg voller.

‘Unmute Us!’ is absoluut voorstander van het doorgaan van deze grootschalige sportevenementen, van voetbal tot Formule 1 (70.000 bezoekers per dag en vele duizenden bezoekers op de omliggende campings en horecapleinen). Hier wordt namelijk mee bevestigd dat het wél kan en de druk op de zorg hierdoor niet exponentieel groeit. ‘Unmute Us!’ vindt dan ook dat de overheid een einde moet maken aan het meten met twee maten. Laat óók de festivals en andere evenementen doorgaan.

We stevenen rap af op een vaccinatiegraad van 85 procent van de volwassen bevolking en op 1 september kan iedereen die dat wil gevaccineerd zijn. Als evenementen op de piek van de vaccinatiegraad nog steeds niet kunnen plaatsvinden, wanneer dan wel? De branche heeft tenslotte door middel van Fieldlab evenementen bewezen dat dit ook bij een minder hoge vaccinatiegraad zeer veilig kan. In het buitenland hebben inmiddels diverse grootschalige evenementen en festivals plaatsgevonden. De cijfers liegen niet. De Servische gezondheidsautoriteit heeft bevestigd dat er op Exit Festival (180.000 bezoekers) géén corona-uitbraak is geconstateerd. In de Verenigde Staten liepen op Lollapalooza (385.000 bezoekers) slechts 203 mensen (0,05%) een besmetting op. In buurland België worden inmiddels weer evenementen van 75.000 bezoekers toegestaan, nota bene op basis van resultaten van de Nederlandse Fieldlab onderzoeken. Het is onverteerbaar dat de branche die deze resultaten heeft voortgebracht al 1,5 jaar op slot wordt gehouden, zonder enig perspectief op heropening.

De Nederlandse overheid handelt nu uit angst na het nemen van een aantal dubieuze besluiten eind juni. Van Dansen met Janssen tot een verruiming van de door Fieldlab geadviseerde 24 uur testen voor toegang naar 40 uur, een lage vaccinatiegraad onder jongeren én een opkomende Delta-variant. Echter bovenstaande buitenlandse evenementen vonden plaats tijdens de Delta-variant, er wordt nu wel goed gecommuniceerd over de inwerktijd van het Janssen-vaccin, er wordt 24 uur testen gehanteerd én de vaccinatiegraad onder jongeren is exponentieel gestegen.

Daarom gaan organisatoren, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties en bezoekers zaterdag massaal de straat op, met één duidelijke boodschap: Houd ons niet langer aan het lijntje! Vanaf 1 september moeten alle festivals en evenementen op volle capaciteit weer open, inmiddels heeft het kabinet geen valide argumenten meer om dit te weigeren.

Vanaf 14:00 uur wordt in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam de ‘Unmute Us!’ protestmars gelopen. Looproutes worden z.s.m. bekend gemaakt via onze website, socials, en mailers.

𝘽𝙀𝙕𝙊𝙀𝙆𝙀𝙍𝙎 𝙑𝘼𝙉 𝙀𝙑𝙀𝙉𝙀𝙈𝙀𝙉𝙏𝙀𝙉, 𝘾𝙇𝙐𝘽𝙎, 𝘼𝙍𝙏𝙄𝙀𝙎𝙏𝙀𝙉, 𝘾𝙍𝙀𝘼𝙏𝙄𝙀𝙑𝙀𝙉, 𝙈𝙀𝘿𝙀𝙒𝙀𝙍𝙆𝙀𝙍𝙎 𝙀𝙉 𝙇𝙀𝙑𝙀𝙍𝘼𝙉𝘾𝙄𝙀𝙍𝙎. 𝙇𝘼𝘼𝙏 𝙑𝘼𝙉 𝙅𝙀 𝙃𝙊𝙍𝙀𝙉.

𝘼𝘼𝙉𝙈𝙀𝙇𝘿𝙀𝙉
▸ Alle aangemelde organisaties zijn te vinden op unmute-us.nl.
▸ Aanmelden als organisatie? Ga naar unmute-us.nl (niet verplicht).
▸ Aanmelden als bezoeker van events/muziekliefhebber? Dat is niet nodig. We zien je graag de 21e op één van de locaties.

𝙄𝙉𝙁𝙊
▸ Datum: zaterdag 21 augustus 2021
▸ Locaties: Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam (waarbij partijen uit Den Haag zullen aansluiten)
▸ Begintijd: 14:00 uur
▸ Eindtijd: 17:00 uur

𝙎𝙏𝘼𝙍𝙏𝙇𝙊𝘾𝘼𝙏𝙄𝙀𝙎
▸ Amsterdam – RAI
▸ Groningen – Concourslaan
▸ Nijmegen – Waalkade
▸ Rotterdam – Wilhelminakade
▸ Utrecht – Lepelenburg
▸ Eindhoven – Ketelhuisplein

𝙋𝙍𝙊𝙂𝙍𝘼𝙈𝙈𝘼
Er zullen tijdens Unmute-Us verschillende artiesten optreden. Line up, sprekers, looproutes en meer info over wat je kan verwachten komen er zo snel mogelijk aan!

𝙎𝙊𝘾𝙄𝘼𝙇𝙎
▸ Website: www.unmute-us.nl
▸ Instagram: https://www.instagram.com/unmute.us/
▸ Facebook page: https://www.facebook.com/unmute.us.day

𝙑𝙍𝙄𝙅𝙒𝙄𝙇𝙇𝙄𝙂𝙀𝙍𝙎
Tijdens je shift zal je actief ervoor zorgen dat alles zo netjes mogelijk blijft terwijl je de boodschap van Unmute Us support. Word een Unmute Us Legend: je zal veelvuldig in contact zijn met anderen, samenwerken met de overige vrijwilligers en ervoor zorgen dat we voor goed doen voor het milieu. Voeg daar nog een festivalticket aan toe als dank voor het voltooien van je shift, en dan heb je volgens ons een mooie deal te pakken. Toch?

𝙀𝙉𝙂𝙇𝙄𝙎𝙃
They can mute our festivals,
But they can’t mute our scene.
Join us this Saturday in our protest to Unmute our scene: We have been silenced for too long. With over 1000 organizers, suppliers, artists, event locations and visitors we will take to the streets on Saturday, to demand a re-opening of the festivals from early September.
From 14:00, ‘Unmute Us!’ protest marches will be held in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam and Eindhoven. For walking routes, more information and registrations, stay updated via this event and our socials.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content