Het Nationaal Kampioenschap Striptekenen voor de jeugd is een vast onderdeel van het Stripfestival Breda. Helaas is deze wegens de corona maatregelen komen te vervallen. Gekozen is om de jonge talenten hun werk thuis te laten maken en deze via een livestream aan het publiek te tonen. Jammer genoeg alleen via Facebook. Doorgifte van het signaal naar YouTube haperde dus zijn de files opgenomen en aan elkaar gemonteerd. De hele uitzending van die middag is nu te bekijken.

Nationaal Kampioenschap Striptekenen 2020

De jury had het moeilijk. Vele mooie strips waren ingeleverd, maar in elke categorie kan maar een winnaar zijn. En de winnaars waren: In de leeftijdscategorie 9-11 jaar heeft gewonnen: Gijs Dessing uit Leiden. In de leeftijdscategorie 12-14 jaar heeft gewonnen: Misha Leigh-Valles uit Groningen. En in de leeftijdscategorie 15-17 jaar heeft gewonnen: Bowen Smit uit Barendrecht. Zij krijgen allemaal een fraaie bokaal, een enorme stapel stripboeken, en een publicatie in EPPO stripblad. Allemaal van Harte Gefeliciteerd!

Volgend jaar is er weer een kampioenschap. Voor meer info zie: http://www.nkstriptekenen.nl/ Wil je die van 2019 nog een keer zien? Het verslag met foto’s en video staat op https://peterheine.com/stripfestival-breda-2019/.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content