NK STRIPTEKENEN 2021


Ook dit jaar is er weer een editie van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen. Doe net als Suus en Sas, de leukste striptweeling van Nederland, en meld je aan!

Er zijn 3 leeftijdscategorieën: 9 t/m 11 jaar • 12 t/m 14 jaar • 15 t/m 17 jaar

Ben je ouder of jonger, dan kun je helaas niet meedoen. Let op, peildatum voor je leeftijd is 9 oktober 2021, de dag van de finale.

Om mee te doen moet je een strip maken van minimaal 1 en maximaal 3 pagina’s op A4-formaat (dat is meestal net zo groot als een tekenvel). Je mag zelf bepalen waar de strip over gaat. De strip mag in kleur zijn (graag zelfs), maar dat hoeft niet per se.

Doe Mee!

Doe je mee? In het kort lees je hier wat je moet doen!

Maak een strip van minimaal 1 en maximaal 3 pagina’s (A4). Dat mag in zwart-wit, maar ingekleurde strips zien er meestal mooier uit. Het maakt niet uit of je werkt met kleurpotloden, stiften, verf of ecoline.
Let er op dat er niet alleen naar de tekeningen gekeken wordt. Een goed verhaal is minstens zo belangrijk. De strip moet wel helemaal zelf door jou bedacht en getekend zijn.

Stuur je strip voor 1 juli 2021 naar:
NK Striptekenen
Vuurdoornlaan 3
4902 SE Oosterhout

Je kunt je tekening ook scannen/fotograferen en mailen naar: info@nkstriptekenen.nl
Vergeet niet je naam, adres en geboortedatum te vermelden!
Te laat ingestuurde strips of deelnemers die op 1o oktober 2021 niet aan de leeftijdsnormen voldoen, kunnen helaas niet meedoen.

Alle ingestuurde strips dienen vrij voor publicatie te zijn. Dit betekent dat we ze vrij mogen publiceren in tijdschriften/kranten/websites etc. Ook kunnen we helaas geen strips terugsturen.

Hoor je bij de finalisten, dan krijg je uiterlijk 1 oktober bericht via mail/telefoon. Zorg er wel voor dat je op zaterdag 9 oktober 2021 beschikbaar bent voor de finale. Die wordt online gehouden, of, wanneer de coronamaatregelen het toelaten, live op de Eppo redactie in Oosterhout.

De jury bepaalt uiteindelijk wie zich de kampioenen van 2021 mogen noemen! Behalve de titel zijn er mooie prijzen te winnen! En zit je in de finale, dan heb je sowieso een gevarieerd stripboekenpakket te pakken!
https://www.nkstriptekenen.nl/

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content