Oogstdag in Tinte

Oogstdag in Tinte werd op zaterdag 26 augustus door de 70 jaar jonge “Plattelandsjongeren Euro-Delta afdeling Voorne” georganiseerd. Op de boerderij van de familie Boogert werd deze Oogstdag voor de derde keer gehouden. Een walhalla met voor jong en oud met demonstraties van ambachten, kinderspelen, ponyrijden, de Boerenmarkt, bedrijvenbeurs, spelen enz. Wie zich wilde verstoppen kon dat doen in het Maisdoolhof.

Oogstdag vanuit de helikopter – Foto Facebookpagina PJ Voorne

Demonstraties

Helemaal onzichtbaar kon niet, want uit de lucht was men van uit de helikopter zichtbaar en door de wolkeloze hemel de wijde omtrek. De nieuwste landbouwmachines werden gedemonstreerd en ook de oudste waren te bezichtigen. Wassen was vroeger een arbeidsintensieve bezigheid.

Wassen

Voordat de eerste wasmachines kwamen werd dit met de hand gedaan. Onder grote belangstelling werd dit gedemonstreerd en de oudere bezoekers wisten daarover mee te praten. Menigeen moest vroeger moeders helpen met het uitwringen van het natte goed. Dat koste veel kracht en ging soms ten koste van een vinger.

Genieten

Bezoekers konden genieten van diverse versnaperingen, zowel gezond als ‘levensgenietend’. Vrolijke liedjes kwamen uit de kelen van het Shantykoor uit Heenvliet “3 x Niks” en op klompen werd er gedanst door leden van PJ Voorne.

Mede door het mooie weer werd het, ondanks de vele concurrerende activiteiten op Voorne-Putten, een leuke en gezellige familiedag,die ruim 5000 bezoekers trok.

Graag tot volgend jaar.

Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content