Open Dag Spijkenisse Medisch Centrum

smc06

Open Dag van de Zorg en Welzijn werd in heel Nederland op zaterdag 21 maart 2015 gehouden. Voor Voorne-Putten deed het Spijkenisse Medisch Centrum voor de tweede keer mee.

Plattegrond

Het was deze dag minder druk dan in 2014. Eenmaal binnen kreeg men een plattegrond met de route overhandigd en werd koffie/frisdrank aangeboden.

smc10

Poppendokter

De honderden bezoekers die langs kwamen kregen een uitgebreide uiteenzetting van de verschillende verrichtingen die in het SMC plaatsvinden. Kinderen konden met hun knuffel naar de poppendokter. Daar zaten wel enkele ‘zwaar gewonden’ bij. Menige knuffel werd dik in het verband gewikkeld en enkele ‘patiënten’ met ‘botbreuken’ werden zelfs gespalkt.

smc11

Buiten

Maar ook de kinderen zelf kwamen met een zelf gekleurde ‘gipsarm’ naar buiten. Op het buitenterrein stonden de hulpdiensten.. En wat is er nu mooier om in een echte politieauto en ambulance met loeiende sirene te zitten?

smc07

Dialyze

Binnenkort kunnen nierziektepatiënten ook voor Dialyse in het SMC terecht. Daarvoor gaat het medisch centrum verbouwen en deze afdeling zal naar verwachting in september worden geopend.

smc11 smc13 smc16 smc17 smc19 smc23 smc24

Scroll naar boven
Skip to content