Open Molendagen

Molen_Oostvoorne_5

Nationale Molendagen

De nationale Molendagen van 11 en 12 mei werd ook door 8 molens in hier in de regio verzorgd. Helaas was het weer erg slecht en dat weerhield veel mensen om maar ‘even op de fiets’ te stappen.  Zo kreeg de korenmolen “Zeezicht” in Nieuwenhoorn, die deze dagen zonder zeilen draaide, totaal  slechts 7 bezoekers.

Molen_Oostvoorne_3 Molen_Oostvoorne_2

Regen

Beter verliep het bij   ’t Vliegend Hert” in Brielle al werden de pannenkoeken  vanwege de regen wel binnen gebakken. Hoeveel publiek de andere molens in de regio hebben getrokken is niet bekend. Volgens de persberichten zijn er in het hele land 90.000 bezoekers naar een van de 980 molens gegaan. Dat is meer dan 90 bezoekers per molen. Of dat aantal hier ergens werd gehaald valt te betwijfelen! Zij die de regen en wind trotseerden waren wel enthousiast en geïnteresseerd. Molen_Oostvoorne_0 

Zwaar Werk

Hoe zwaar werk het is om een molen te laten draaien  konden ze met eigen ogen zien. Op de bijgaande foto’s en video van de molens in Oostvoorne en Rockanje te dit ook te zien. Molen_meelOpvang Op 19 juli 2014 is het in de regio weer molendag.  Deze wordt feestelijk geopend bij de Bernisse Molen in Geervliet. Meer informatie is op hun website te vinden.

Scroll naar boven
Skip to content