Paarden, Pony’s en Oldtimers op de Paardenmarkt

Selfie op de Paardenmarkt Heenvliet 2019

Paarden, Pony;s en Oldtimers op de Paardenmarkt samen met Standwerkers, Groenmarkt, Kermis, vaste planten en live-muziek tijdens de Pinksterdagen. O ja, ook nog een Jaarmarkt. Dat alles vond plaats in Heenvliet. Een 550 jaar oud dorp met stadsrechten in de gemeente Nissewaard. Voor de 330e keer werd daar de Paardenmarkt georganiseerd. Kijk op hun website voor meer informatie over de geschiedenis. Dat de Paardenmarkt uitgegroeid is tot een van de grootste evenementen op Voorne-Putten blijkt wel uit de tienduizenden bezoekers die het elk jaar weer naar Heenvliet toekomen.

Zaterdag 8 juni

Ik kan me niet herinneren dat het op 8 juni, wanneer ik jarig ben, het zulk slecht weer is geweest als dit jaar (2019). Een krachtige storm met stortregens zorgde ervoor dat diverse onderdelen van het evenement geen doorgang konden vinden. Teleurstellend, maar veiligheid gaat voor alles.

1e Pinksterdag

Paardenmarkt Heenvliet op Eerste Pinksterdag 2019

Op 1 Pinksterdag was het weer gelukkig veel beter. r stond nog wel veel wind, maar de zon brak door en met 18 graden was het aangenaam. Op deze zondag gingen de Standwerkers hun producten aanprijzen. Een van hen, Jenny Netten, stond daar met jurken die gemaakt zijn van PET-flessen. Een unieke manier om de als maar groeiende afvalberg te verminderen en te hergebruiken.

Met muziek in de tenten en op de Groenmarkt werd het gezellig.Aan de Verdouwenhoek stond naast de tweede Kermis, de Kleine Feesttent het grasveld vol met oude auto’s. Deze Oldtimers trokken veel belangstelling. Uniek dat men dit zo goed weet te conserveren.

In de middag werd het steeds drukker. Op de Kermis bij AH was er geen doorkomen aan.

2e Pinksterdag

Paarden en Pony's op de 333e PAARDENMARKT HEENVLIET 2019

Op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag, was het dan zover. Al vroeg in de ochtend (06:00 uur) kwamen de eerste trailers met de paarden aan. De traditionele paardenhandel ging van start. Op de markt was hooi en water voor de dieren aanwezig. Tot 14:00 uur kon het publiek de paarden en pony’s bekijken. Vooral meisjes hebben veel belangstelling voor de viervoeters. Elk dier kreeg wel een aai over z’n hoofd en moest natuurlijk op de foto. Tot 17:00 uur kon men nog slenteren over de Jaarmarkt Jammer dat er enkele stortbuien met onweer voorbij kwamen, maar het weer laat zich niet sturen.

334

Gemist? Dat is dan jammer, maar kom dan volgend jaar naar de 334e editie van de Paardenmarkt. De start is op vrijdagavond 29 mei 2020 om 19:00 uur. Opmerking: Vanwege covid-19 is er in 2020 en 2021 geen Paardenmarkt gehouden.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content