PAARDENMARKT Heenvliet 2015

PM_markt14

Paardenmarkt

De Paardenmarkt in Heenvliet op Voorne-Putten, Zuid-Holland is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het Pinksterweekend wordt gehouden. Voor de in januari door herindeling nieuw gevormde Gemeente Nissewaard was dit de eerste keer van deze meer dan 300 jaar oude traditie.

Kermis

Op vrijdagavond 22 mei opende burgemeester Salet bij het Tolhuis de 2015 editie. Het zijn allang niet meer alleen paarden waar het deze Pinksteren om draaide. Twee kermissen, oldtimershows, diverse soorten (live) muziek, oude ambachten, standwerkers, kunstenaars enzovoort maken deel uit van dit één van de belangrijkste evenementen op Voorne-Putten.PM_StandWerker2

Jaarmarkt

Heenvliet werd voor deze gelegenheid voor al het doorgaande verkeer afgesloten. Parkeren kon op het parkeerterrein Bernisse-Oost voor € 3,- en met taxi-busjes werd een pendeldienst onderhouden. Op tweede Pinksterdag was het extra druk. Op die dag is er de ‘echte’ paardenmarkt en de braderie (jaarmarkt). Handelaren die van heinde en verre kwamen en al zeer vroeg waren opgestaan om vanaf 06:00 uur met hun viervoeters op de oude Markt aanwezig te zijn.

PM_markt18

Druk

Mede door het fraaie weer werd het anders zo rustige stadje met  +/- 2700 inwoners door duizenden toeristen bezocht.

PM_markt10

De paarden en pony’s stonden intussen rustig op hun ‘nieuwe’ eigenaren te wachten en kregen van de kinderen de nodige aaien over hun hoofd. In de middag werd het zo druk, dat het autoverkeer bij de afslag op de Groene kruisweg naar het parkeerterrein  vastliep.

PM_markt21

Loterij

Er was ook nog een loterij. Wie de uitslag daarvan heeft gemist kan deze (binnenkort) vinden op de website van Paardenmarkt Heenvliet.

Extra

Ook Omroep Voorne (0181 TV) heeft een reportage op 2e Pinksterdag gemaakt. Deze is hier ook geplaatst. [svpVideo v=2]

Scroll naar top
Skip to content