Paardenmarkt Heenvliet 2016

De Paardenmarkt  in Heenvliet werd een jubileumjaar voor Piet Hoepel. Op 2e Pinksterdag was hij daar als marktmeester voor de 50 keer!

Lust en Leven

P_Markt2016_08PietHoepel

Hij zei: “ Ik kan er geen genoeg van krijgen. Stilzitten kan ik niet. Dit is mijn lust en mijn leven”. Zelf woont hij al jaren in Rotterdam-Noord, maar doet de organisatie voor zo´n 9 paardemakten . De eerstvolgende is de Ponymarkt in Puttershoek op 28 mei en op 29 juni in Oud-IJsselmonde in Rotterdam-Zuid.

Dringen

P_Markt2016_19

Het publiek kwam weer massaal op het evenement af. Met name op de maandag werd het druk. Geholpen door  opklaringen,  het was de koudste en natste Pinksteren sinds tijden. Het was  dringen en schuifelen op de jaarmarkt en de kermis.  Op de speciaal ingerichte parkeerplaats bij het natuurgebied Bernisse-Oost was later in de middag zelfs geen plek meer. Van daar af reden de taxi-busjes af en aan naar Heenvliet.

Lopen

Vele bezoekers wachten daar niet op en gingen de paar kilometers lange wandeling naar de Markt via de fietspaden aan. Eenmaal aangekomen kon men genieten van de diverse soorten versnaperingen, kermisattracties, standhouders en de zeer uitgebreide markt.

Plasje

En wie voor 14.00 uur kwam nog nog net de paarden, (dwerg)pony´s en ezels bewonderen en aaien. Was wel even uitkijken want ook een paard moet wel eens een ´plasje doen´.

Volgend jaar is er weer een Paardenmarkt. Met hopelijk wat betere weersomstandigheden. Zorg wel dat u op tijd  de parkeerplaats bereikt, of kom met het openbaar vervoer.

Peter.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Nederlands
X

Hallo!

Leuk dat u mijn website bezoekt! Welcome to my site!

Contact Form - Contact formulier

or reach me via these social channels - Of via Facebook/Twitter

Contact
Scroll naar top
Skip to content