PAARDENMARKT HEENVLIET editie 2024

Het was weer een hele uitdaging voor de Stichting Paardenmarkt Heenvliet om de organisatie rond te krijgen. De steeds strengere veiligheidseisen en regelgeving vormen een enorme uitdaging om dit open evenement te organiseren.

Opening

De opening van de Paardenmarkt startte traditiegetrouw met het om 19:00 uur openen van de kermis door de burgemeester samen met de kinderen. Dit onder muzikale begeleiding van TOGIDO.

Opening Paardenmarkt Heenvliet 2024

Het bleef gelukkig droog tot 8 uur ´s avonds. Dat was na de nachtelijk buien gelukkig ook op zaterdag het geval.

Zaterdag

Op deze zaterdag waren er in ieder geval paarden te zien. Deze trokken de koetsen van Glijen en Rijen die na een rondrit over Voorne pauzeerden en een rondrit om de markt deden.

Tevens plantenverkoop door Land-Goed, de Oude Trekker Club Voorne & Putten, Houtzager Anton Klijnsmit, een tentoonstelling van oude vrachtwagens en bromfietsen en MicroPulling.

MiroPulling is het zelfde als Tractor Pulling, maar dan op een schaal van 1:10. Op de Verdouwenhoeck was een wedstrijdbaan aangelegd. De trucks moeten net als hun grote voorbeeld de sleepwagen met gewichten zover mogelijk over de baan zien te verplaatsen.

Paardenmarkt Heenvliet – 18 mei 2024

Eerste Pinksterdag

Op deze mooie zondag Veel aandacht voor oude auto´s. Meer dan 60 deelnemers deden mee aan de rondrit en defilé over de markt. De mooiste werden door de jury beloond met een trofee.

Verder konden kinderen een paard berijden, zoals vanouds weer verzorgt door Stal Flicka.

Nieuw was ook het rijden op stokpaardjes. Een spel dat erg populair is in Finland. Kinderen konden hier mee kennismaken bij Hobby Horses.

Daarnaast nog de Vinylbeurs, voor wie zijn grammofoonplatenverzameling wilde aanvullen. Groenmarkt, Piece of Cake en hoe paarden van ´nieuwe schoenen´ worden verzien was te bekijken bij Hoefsmid Davey de Vries.

Paardenmarkt Heenvliet met Oldtimers – editie 2024

Paarden op Tweede Pinksterdag

Geplaagd door enkele stortbuien was het eigenlijk nog verrassend druk. De parkeerplaatsen stonden vol. Op deze laatste dag van het Heenvlietse evenement is het waar de naam om draait zover. De Paardenmarkt. Handelaren komen uit alle windstreken met hun dieren al vroeg in de ochtend, tussen 6 en 9 uur, aan. De eerste handel vond al om 8 uur plaats. Voor de vele bezoekers waren er nog genoeg paarden en pony’s over om te aaien en te fotograferen. Blijf altijd een hele belevenis. Speciaal voor kinderen die voor het eerst een paard in levende lijve van dichtbij zien.

Meer Info?

Paarden op de Paardenmarkt in Heenvliet

Wie meer over de Paardenmarkt in Heenvliet wil weten, kijk eens op hun website: https://paardenmarkt-heenvliet.nl/

Nog wat foto´s

Weergaven: 279

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Skip to content