Paardenmarkt Heenvliet met Oldtimers

De Paardenmarkt in Heenvliet met Oldtimers en Standwerkers vond plaats op 1e Pinksterdag 4 juni 2017. Op deze zonnige, maar winderige dag reden de vierwielige klassiekers een rondrit langs de dorpen en steden van de gemeente Nissewaard. Deze eindigde met een defilé op de Markt in Heenvliet, waar vrijdag 2 juni burgemeester Salet nog de opening verrichte.

Prijzen

Na de uitreiking van de prijzen reden de klassiekers naar het terrein van de Verdouwenhoeck waar enkele ook onder de motorkap waren te bewonderen.

Standwerkers

Nog meer bewondering was er voor de standwerkers. Diverse producten zoals speelgoed, wonderlijm en wonderzeem werden gedemonstreerd. Op ludieke en komische wijze brachten enkele standwerkers hun producten aan de man/vrouw. Lydia van de Ruit trok veel aandacht met haar demonstratie van de enige echte vlekkenzeep. 

Pony rijden

Op de ‘kleine kermis’  was de hele grote, lange glijbaan in trek. Natuurlijk werd ook de inwendige mens niet vergeten. Onder het genot van livemuziek kon men even uitblazen en ‘bijtanken’. Manage Stal Flicka was ook aanwezig. Kinderen konden gratis een ritje op een pony maken. Meer informatie zoals een bijzonder kinderfeestje is te vinden op hun website.

Planten en Streekproducten

Vasteplantenkwekerij Sevenhills  uit Oostvoorne was met 1100 soorten planten aanwezig. De onderhoudsvriendelijke bodembedekkers en border beplanting werden goed verkocht.

Op de Markt stond een ‘oefengeit’ voor de kinderen om te leren melken en stonden kramen met biologische producten en ingrediënten van en voor streekproducten. Naast natuurlijk de kermis. waar men tot 01.00 uur terecht kon waren er diverse optredens van jazzbands in de grote tent tot 17.00 uur. ’s Avonds was er van 21.00 tot 02.00 uur nog een optreden van de band Fragment en 4 uur later kwamen de eerste paarden al aan voor de traditionele Paardenmarkt op 2e Pinksterdag.

Scroll naar boven
Skip to content