Panda’s in Ouwehands Dierenpark

Panda’s in Ouwehands Dierenpark te Rhenen zijn sinds mei 2017 te bewonderen in Pandasia. Dit gebouw is speciaal voor de reuzenpanda’s in traditioneel Chinese stijl gebouwd.

Pandasia

Pandasia bestaat uit twee bouwdelen, deze zijn door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt met een bijpassende authentieke kleurstelling. De gevels zijn voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. De dakpannen van het dak zijn op traditionele wijze, handmatig in China gemaakt 

2 delen

De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel.
Het verblijf van de reuzenpanda’s is 3.400 m² groot. Het reuzenpandaverblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Daarnaast heeft het gebouw meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek. Een ‘pandashop’ met honderden ‘panda’s’ in allerlei maten en andere souvenirs zijn in het gebouw gevestigd. Ook een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling maakt deel uit van het project.

Wu Wen en Xing Ya

De Panda’s worden behandeld als wereldsterren. De Chinezen zien er nauwlettend op toe dat ze de beste behandeling krijgen. De namen van de reuzenpanda’s zijn: Wu Wen en Xing Ya. Wu Wen is het vrouwtje en haar naam betekent ‘mooie krachtige wolk’. Xing Ya het mannetjestaat voor ‘elegante ster’.  

Bamboe

Ze zijn erg kieskeurig als het gaat om hun eten. Ze willen alleen bamboe en wel van de beste soort! Ook hebben ze iedere dag 50 kilo bamboe nodig. Dat is veel als je ziet ze eigenlijk de hele dag met hun dikke vacht bedekte gat zitten. 

Spelen

Natuurlijk zijn in Ouwehands Dierenpark ook nog andere dieren te zien, al is het ‘berengehalte’ hoog. De bruine beren hebben al jaren een groot gebied.
En voor kinderen is deze diergaarde een ware belevenis met zijn vele spannende speelmogelijkheden.
En als je er toch bent, vergeet dan het fraaie aquarium niet.

Info

Voor meer informatie en toegangsbewijzen zie de website van Ouwehands Dierenpark

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content