Pensioenwet Aanpassen!

Nieuwe Website

De acties rond de ophanden zijnde wijziging van de Pensioenwet gaan onverminderd door. Daarvoor is een nieuwe website gelanceerd: https://pasdepensioenwetaan.nl/ georganiseerd door de Seniorencoalitie.

Teken de Nieuwe Petitie

Op de website vind u meer informatie en nog belangrijker, een nieuwe petitie. Vergeet niet om op de bevestigingslink in uw email te klikken!

Het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd. Die belofte zal niet worden ingelost met het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel, zoals dat er nu ligt. Daarom: pas de pensioenwet aan!

De uitreiking van de vorige petitie: “Stop het korten op pensioenen en ga indexeren!” op 10 mei en het ronde tafel gesprek is hier te zien.

2e rondetafelgesprek Wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen – 10 mei 2022

Express

In het magazine van de Vereniging Van Gepensioneerden werden enkel artikelen geplaatst. Schermafdrukken staan hieronder.

FNV Pensioen Webinar

Op 18 mei 2022 organiseerde de FNV een webinar over het nieuwe pensioenstelsel. Tijdens het Webinar werd door Willem Noordman, Dagelijks bestuurder bij de FNV en Leonne Jansen, Pensioenbestuurder bij de FNV, uitgelegd waarom er een nieuw pensioenstelsel komt, wat het nieuwe pensioenstelsel (voor jou) betekent, wat er in de tussentijd met jouw pensioen gaat gebeuren, wat je nu al kunt doen en wat je van de FNV kunt verwachten. Dat er veel behoefte is aan uitleg over het nieuwe pensioenstelsel bleek uit de meer dan 19.000 aanmeldingen voor het Webinar en dat er meer dan 4400 vragen door de kijkers werden gesteld. De meest gestelde vragen tijdens de uitzending hadden betrekking op indexatie, de verschillen tussen de nieuwe contracten, wat er met het huidige opgebouwde pensioen gaat gebeuren en de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Klik op de onderstaande link om deze te bekijken.

https://channel.royalcast.com/fnv/#!/fnv/20220518_1

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content