Teken de Petitie voor Vrijheid

Druk op de Gele knop hieronder!

De lockdown gaat steeds verder. Nu willen Rutte en De Jonge bijna alles sluiten. Ze dreigden zelfs een avondklok in te voeren. Al tien maanden houdt het kabinet dit land gegijzeld met incompetentie en gestuntel. Nederlanders betalen de prijs. Zij verliezen hun vrijheid – en vaak ook hun baan of hun onderneming. Vandaag is een nieuw dieptepunt bereikt. Hoeveel erger gaat dit nog worden? Steeds meer Nederlanders vinden dit te ver gaan. Nu is het moment om dit beleid een halt toe te roepen. Want alleen samen krijgen we onze vrijheid terug. Teken en deel onze petitie!

Van Facebook gekopieerd

Door Linda Roos

Je zou maar een gewone burger zijn. Je leven zo hebben ingericht als het hoort. Vol vertrouwen is de nieuwe kleine opkomst. Want nog even doorbijten en dan wordt alles in 2021 beter. Dan kunnen we weer op vakantie. Gelukkig doet de overheid daar alles aan. Gelukkig komt er straks een vaccin. Als we maar netjes blijven luisteren naar de maatregelen.

We hebben nooit geleerd om verder te denken dan hoe we het hebben meegekregen. We hebben niet geleerd te vertrouwen op onze intuïtie. We kunnen de gedachte niet verdragen dat het wellicht allemaal anders blijkt te zijn. Dus al moet je een luier dragen van de overheid, je doet het braaf. Niet wetende dat 2020 nog niets is bij 2021. Niet wetende waar dit echt naartoe gaat. Het zal wel goed zijn want in de hele wereld moet het om de pandemie eronder te krijgen. Voor Rutte is dit ook niet makkelijk. Je begrijpt wel dat er meer maatregelen moeten komen als mensen niet luisteren. Braaf volg je het nieuws. Je hebt geen idee wat er in de rest van de wereld gebeurt, dat het nieuws van andere landen die massaal in opstand komen bij je vandaan wordt gehouden.

Je hebt geen idee hoe jij met burgerlijk vertrouwen en gehoorzaamheid niet alleen bijdraagt aan het in standhouden van de kwetsbare mensen die wel echt schade ondervinden aan dit virus, doordat je maatregelen volgt waarvan je weet dat ze niet werken. Doordat jij je laat testen met testen die bewezen niet werken. Je hebt geen idee dat je zo bijdraagt aan een wereldwijd gedragsexperiment. Aan een transformatie naar een wereldwijde controle overnemende overheid. Dat jij ze de controle in handen geeft bij iedere test die je doet. Zodat zij kunnen zeggen, kijk eens het virus neemt toe. Er is nog meer controle nodig.

Je hebt geen idee dat ze ons met cijfers, angst en straf manipuleren. Dat kan toch niet waar zijn? Dat is nepnieuws waar wappies in geloven. Maar ondertussen dragen we massaal bij aan nieuwe kwetsbare slachtoffers. Armoede, geweld, suïcide, onthouding van zorg. Totdat je op een dag wakker wordt en zegt “ich habe es nicht gewusst.”We kunnen er niets aan doen. Onze onbevangenheid siert ons. Evenals het vertrouwen op het goede en op de toekomst. We zijn het volledige contact met ons gevoel kwijt geraakt omdat we op school alleen geleerd hebben om ons hoofd te gebruiken.

En weet je we kunnen vertrouwen hebben, want ook de Spaanse griep ging voorbij, en ook de oorlog ging voorbij. We moeten alleen allemaal nog even door een bewustzijnsproces heen. Het is de bedoeling dat we in deze tijd de echte waarheid leren kennen. Om in tijden waarop je niemand kunt vertrouwen, je eigen buikgevoel weer te leren kennen en helemaal in je eigen waarheid te gaan staan. Wie ben ik zonder alles? Wat super spannend is als je de groepsdruk voelt die met trots een mondkapje draagt onder het motto “kijk eens ik doe alles om het virus eronder te krijgen, je bent egoïstisch als je je er niet aan houdt.” Maar zou je een kwetsbare in huis nemen om de druk en de verspreiding in de zorg te voorkomen? En waar stopt het? Als je een luier moet dragen om virus verspreiding via het riool te voorkomen?Het virus is niet onze vijand dat is het nooit geweest. Wij zijn niet elkaars vijanden. Mensen die zich niet laten controleren zijn niet egoïstisch. Ze zijn bereid uitgekotst te worden door de kudde. Ze zijn bereid opgepakt te worden om ons te beschermen. En om alle schijnmaatregelen te doorbreken om nog meer kwetsbaren te voorkomen.

Het is de bedoeling dat de maatregelen niet werken. Er wordt niet gericht op wetenschappelijk bewezen maatregelen die wel echt werken. Er wordt geen hand in eigen boezem gestoken voor de bezuinigingen op de zorg. Ze maken mensen die niet te controleren zijn verantwoordelijk voor dat er mensen doodgaan. Kan je je dat voorstellen dat we dat bij de griep zouden hebben gedaan? Dat je als kind je oma zou hebben vermoord omdat je een snotneus had? Ze willen dit virus niet onder controle krijgen ze willen jou onder controle krijgen. Het stopt niet met een vaccin. Want net als bij de griep, muteert een virus steeds opnieuw. Wij zijn de enige die bepalen hoelang dit duurt. Gelukkig raakt dit ons allemaal.

Na de horeca ondernemers, de evenement wereld , de vuurwerkverkopers zijn nu de winkeliers aan de beurt.

En nu moeten er gewoon vaccins aan de man gebracht worden, dus moet de ernst van de situatie even stevig worden neergezet.

Lief mens vertrouw op je hart, die al heel lang roept dat de manier waarop we als mens de aarde en virussen die al langer bestaan dan wij willen controleren niet meer klopt. En dat de manier hoe de overheid met ons omgaat ook allang niet meer klopt.

We wachten op je.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content