Pietendiploma en Sinterklaas intochten

Pietendiploma halen en Sinterklaas bezoeken, dat kon nog op zondag 3 december 2017 in het Winkelhart van Spijkenisse. Maar eerst even een terugblik op enkele intochten. Na de intocht van Sinterklaas in Hellevoetsluis op zaterdag 8 november en in Brielle op 9 november, waren vele andere dorpen en steden aan de beurt.

Heenvliet

Zo kwam de kindervriend uit Spanje met zijn Zwarte Pieten een week later in Heenvliet aan. Daar kwam hij bijna te laat omdat de Wekpiet vergeten was om de Hoofdpiet wakker te maken. De hoofdpiet was dus te laat om Sinterklaas te wekken zodat hij niet met de andere Pieten mee kon. Maar gelukkig kon er nog ander vervoer worden geregeld, zodat wethouder Kees Dijkman van de gemeente Nissewaard de Sint kon verwelkomen. Dat alles onder begeleiding van de Pietenband “De Kruidnootjes” en onder een fel najaarszonnetje.

Geervliet

Dat zonnetje maakte in de middag plaats voor regen en hagelbuien. Want toen de Sint met zijn Pieten aan kwam varen in Geervliet was het wel erg guur en nat.Sint Geervliet 2017

Dat weerhield de kinderen en ouders van Geervliet niet om in grote getale aanwezig te zijn bij zijn binnenkomst. Ook daar werd Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen door de wethouder.

Hekelingen

De zaterdag voor Pakjesavond bezoekt Sinterklaas altijd het dorp Hekelingen .Dat ging bijna mis, want de avond ervoor was Sint Nicolaas door de politie aangehouden. Hij had geen identificatiebewijs bij zich en dus moest hij mee. Sint in Hekelingen 2017

Gelukkig was de politie zo aardig om Sinterklaas, met een politieauto en loeiende sirenes, bij de muziekkapel af te zetten. Daar stonden de kinderen, in de ijzig koude mist, al op hem te wachten.

Na de uitgebreide begroeting ging de stoet met muziek van het dweilorkest “De Spuigasten” naar “Het Dorpshuis”  waar het feest verder ging. Verder op de zaterdag waren er in de andere plaatsen overal nog diverse activiteiten.

Pietendiploma in Winkelhart Spijkenisse

Pietendiploma in Winkelhart Spijkenisse

Ook op zondag 3 december waren er op koopzondag diverse extra’s. In het Winkelhart van Spijkenisse reed er een treintje, was er een ballonnenclown, een inpakservice en natuurlijk was Sint Nicolaas er ook.

In de passage van `De Kopspijker´ konden de kinderen hun Pietendiploma halen. Daarvoor moesten zij allerlei oefeningen doen. Zoals pakjes stapelen en van afstand de cadeautjes door de schoorsteen gooien.
Als beloning kregen ze een handvol pepernoten en een getuigschrift. Gezien de vele uitgereikte diploma´s zal Sinterklaas voor de komende jaren genoeg Pieten hebben. Er bestaat dus een grote kans op een vacaturestop.

 

Weergaven: 6

1 gedachte over “Pietendiploma en Sinterklaas”

  1. Wat is het allemaal ontzettend snel veranderd Peter, niet ten goede dat zeker niet. Het zou een hoger doel kunnen dienen maar ik betwijfel het, wel mooi om al deze video’s hier nog te kunnen bekijken, 3 jaar geleden is nu al nostalgie, ongelooflijk.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Skip to content