Pietenmusical “De Schoorstenenkriebels”

Pietenmusical Brielle 2018

Het was genieten op de laatste koopzondag voor Pakjesavond was er op de Markt in Brielle een leuke voorstelling speciaal voor de kinderen. De “Theatertuin van Voorne” organiseerde daar een Pietenmusical. De kinderen (en ouders) in Hellevoetsluis konden op 21 en 28 november al “De Schoorstenenkriebels” bekijken, maar nu kwamen de Pieten naar de Brielse binnenstad voor drie voorstellingen. Het was wel droog, maar de wind speelde parten. Enkele sterke mannen hingen aan de stellage om de tent op zijn plaats te houden. Dat mocht de pret niet drukken. Na het uitdelen van wat pepernoten begonnen de Pieten aan het verhaal.

Zielepiet krijgt elke dag weer de kriebels van alle diploma’s die een Piet moet halen om een goede ‘knecht’ voor Sinterklaas te zijn. Hij moet het schoorstenendiploma nog halen. De andere twee diploma’s A en B heeft ie al maar de laatste heeft hij nog niet en eerder mag hij zich geen volwaardige Piet noemen, maar hoe kan dat nou als er bijna geen schoorstenen meer zijn? Stoere piet heeft de oplossing denkt hij, maar of dat de oplossing is? Rijmpjespiet weet het niet. Zeurpiet ergert zich zoals altijd aan de inzet van de overige Pieten. Hoe zal dat aflopen? Krijg Zielepiet zijn C-diploma?

De jonge toeschouwers werden actief betrokken in het verhaal en leefde ook mee. Gelukkig kwam het uiteindelijk weer goed. Tot slot werden er natuurlijk, met accordeon muziek van de Muziekpiet,  Sinterklaasliedjes gezongen en veel Pepernoten uitgedeeld en gegeten.

Pietenmusical Brielle 2018

 

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content