Plezier in de Modder

Het Park Waterland was een van de honderden locaties in Nederland waar op woensdag 26 juni 2019 de Modderdag werd gehouden. In Spijkenisse genaamd “Modderheld XXL 2019“. De XXL staat voor het twee maal langere parcours dan de vorige drie edities.

Modderheld XXL

Organisatie

Smallsteps

 

Ook dit jaar was de organisatie van het gratis festijn weer in handen van de Alles Kids Club  (voorheen SKS) van de kinderopvang organisatie “Smallsteps” Zij kregen hulp van zestien studenten Sportkunde uit Den Haag. Aan alles was gedacht. Inschrijfbalie, kleedruimtes, afspoel-douches, water, toiletten, EHBO het was allemaal aanwezig

 

Modderheld Struijk

Modderheld Wouter Struijk

Veel plezier in de modder hadden de kinderen van 6 t/m 12 jaar. Vaak samen met een oudere die ook door de blubber de nodige obstakels moesten nemen. Dat ondervond ook wethouder Wouter Struijk. Hij nam vanaf de start deel aan de hindernisbaan en kwam bij de finish besmeurd onder het slijk aan.

Modderheld XXL 2019 Plattegrond

650

Vooraf waren er al 500 aanmeldingen. Daar kwamen kort na de start al 150 kinderen bij. Ook verder in de middag bleven de aanmeldingen komen. Met meer dan 650 modderhelden ontstond er bij waterloopplank een file.

Nog een video

Ook Cok de Koninck  maakte opnamen. Eén van de video’s van later in de middag staat hieronder.

Waarom een Modderdag?

Het klink niet lekker, maar in modder zit een antidepressivum. De bacterie ‘mycobacterium vaccae’ helpt bij het aanmaken van het gelukshormoon serotonine. Vandaar het plezier in de modder! Bovendien verkleint het buiten spelen de kans op overgewicht en ontwikkelen kinderen hun creatief vermogen en ruimtelijk inzicht. Aldus het IVN

Modderhelden 2019 Spijkenisse

Internationaal

Over de hele wereld wordt een modderdag gehouden. Meestal op 29 juni, maar in Nederland meestal op een andere dag. In Spijkenisse is dat altijd op een woensdagmiddag wanneer de basisscholen vrij zijn.

‘International Mud Day’ is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te vergroten. In 2013 is ‘ModderDag’ voor het eerst in Nederland georganiseerd. Inmiddels doen in 13 landen honderdduizenden kinderen mee aan ‘International Mud Day’.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Nederlands
X

Hallo!

Leuk dat u mijn website bezoekt! Welcome to my site!

Contact Form - Contact formulier

or reach me via these social channels - Of via Facebook/Twitter

Contact
Scroll naar top
Skip to content