HorseP2016Rock_DubblSpn2Power Horse Competition

De Power Horse Competition is een serie wedstrijden met trekpaarden in verschillende klassen. Het was de 5e wedstrijd in een serie van 7 die dit jaar werd gehouden. Deze vond plaats aan de Hippelseweg bij de N57 in Rockanje op zaterdag 13 en zondag 14 augustus. Het evenement was op de beide dagen gratis toegankelijk voor het publiek. Het weer werkte goed mee. Droog, zonnig en met 21 graden niet te warm.

Voor kinderen

Voor de kinderen was er een zandbak, springkussen en een paardendraaimolen. Al moest pa en/of ma wel even zelf voor paard spelen om de molen te laten draaien. Op zondag kon de jeugd ‘paardje rijden’ met Manege Stal-Flicka uit Hellevoetsluis.

Parcours

Het is een fascinerend gezicht om te zien hoe de menners deze oer-Hollandse dieren met de rijtuigen door de hindernissen leiden. Veel waardering en verbazing was er met name voor de tandem (2 paarden achter elkaar) en de vierspan, Op een parcours vol met scherpe bochten zou zelfs een autocoureur nog grote moeite hebben om deze ongeschonden binnen enkele minuten te volbrengen. Maar ogenschijnlijk leek het bijna moeiteloos te gaan voor de ‘bestuurders’ van deze prachtige dieren.

Tractor

Trekpaarden, die elk minstens 650 kg wegen, ziet men tegenwoordig niet meer op de akkers. Deze zijn al jaren geleden vervangen door hun mechanische versie; namelijk de tractor. Daarvan werden de oerversies ook geshowd.

Demonstratie

Verder waren er nog demonstraties van Marianne Wolters  uit Vierpolders met o.a. zeer snelle minipaardjes te zien.

Prijzen

Aan het eind van de zondagmiddag werden de punten door de jury geteld en de winnaars van de 5e wedstrijd bekend gemaakt.  Wethouder Paméla Blok- van Werkhoven van de gemeente Westvoorne deelde de eerste prijzen aan de winnaars uit. Rien Verkuijlen (nr.117) kreeg deze voor de enkelspan. André Bekkers (nr.203) ontving deze voor de dubbelspan. De prijs voor de vierspan ging naar Tom Stokmans (nr.401) uit België en Leanne van de Berg (nr.302) was de winnares van de tandem.

2017?

Helaas viel het aantal toeschouwers, mede door de gelijktijdige Fokveedag in Hellevoetsluis wat tegen. Zeker is dat er in 2017 geen Power Horse Competetion in Rockanje zal zijn. Al probeert men deze voor volgend jaar nog wel op Voorne te organiseren.


 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content