PrikVrijPop

FEESTJE VERBODEN…… Dat maken wij zelf wel uit!

De geplande Vestingpop op 7 augustus 2021 in Hellevoetsluis ging niet door. Daarvoor in de plaats werd er een PrikVrijPop georganiseerd. Dit als reactie op de Vestingpop waar toegang alleen mogelijk was met een ’testbewijs’ of ‘prikbewijs’. Daarop werd gereageerd; Medische uitsluiting. Dit kan niet!
Uiteindelijk werd het, omdat de regering weer eens haar beleid veranderde, gecanceld. Dat was reden genoeg om hier een tegengeluid te houden door middel van PrikVrijPop. Als protest tegen de prik- en testmaatschappij. Het duurde niet lang of er kwamen Handhavers om met veel plezier vertellen dat dit niet kon. Dat het demonstratierecht een grondrecht is weten ze in Hellevoetsluis inmiddels wel, dus gooien ze het over een andere boeg.
Versterkte muziek verboden.
Lopen verboden.
Vesting verboden.
Dus het werd een mobiel protest…..
Een mars met versterkte muziek lopend door de Vestig langs versterkte optredens van Convex Kafka https://youtu.be/oLad9GImYLM , Drvybez, de zwarte pakken act van Verbinding voor Vrijheid en Ron Baggerman met ondersteuning door de drums van Oniks Moola en alle anderen. Het weer werkte wel mee, want ondanks de wind bleef het droog.
De video is niet compleet, want ik raakte in gesprek met een oude Hellevoeter van 88 jaar, die zich absoluut niet laat vaccineren en verloor daardoor net als de handhaving het zicht op het mobiele ‘festival’.

MIJN HART HUILT….

k zag gisteren dat Tabitha van Wieren, iemand die geweldig raak kan schrijven, weer voor 30 dagen was geblokkeerd op Facebook. Voor de zoveelste keer.
Het bericht waardoor ze geblokkeerd is, wilde ik plaatsen op mijn tijdlijn en dan kijken wat er gebeurt.
Zijn mijn volgers minder snel in rapporteren?
Heb ik minder klikkers onder mijn volgers?
Of haalt het algoritme hem er meteen uit door bepaalde woorden?
Maar ik bedacht, dat ik dit ook zou kunnen voorlezen tijdens PrikVrijPop. Dan worden haar woorden zo wie zo verspreid.
Het bijzondere is dat in haar tekst de zin staat:
Mijn hart huilt…..
Hoe toevallig, al geloof ik dat toeval niet bestaat.
Mijn gedachten gingen terug naar 4 april tijdens de vorige demonstratie hier in Hellevoetsluis waarbij de veiligheidsregio zich weer schandalig gedroeg.
Els Vis van Heemst een bordje met deze tekst erop:
Mijn hart huilt……..
Fotografe Jane de Waard maakt hier een geweldige foto van.
Deze foto had zeker viraal kunnen gaan maar werd gekocht door een mediabedrijf om nooit geplaatst te worden.
Sterker nog, hierdoor heeft Els nog steeds gedoe met FB doordat ze nog steeds geen nieuwe profielfoto mag uploaden omdat ze deze foto met haar eigen gezicht erop had geplaatst in haar profiel en dat mediabedrijf daar de rechten voor had.
Zo werkt dat in Nederland in 2021.
Niet in China, nee, in Nederland


DE GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH – van Tabitha van Wierden
Ook mijn hart huilt.
Ook mijn mond wil schreeuwen.
Ook ik heb geen woorden.
Slechts tranen.


Weergaven: 7
Scroll naar boven
Skip to content