Reactie op de Mars voor Vrijheid in Rotterdam

Deze reactie werd geschreven op Facebook

VAN ‘WAAKZAAM EN DIENSTBAAR’ VOOR DE OVERHEID, NAAR RESPECTVOL, VRIENDELIJK EN DANKBAAR NAAR HUN MEDEMENS.
Niet gedacht dat ik na alle wantoestanden met politie geraakt zou zijn door de agenten die ik in Rotterdam zag, ontmoette en sprak.
Het is natuurlijk bizar dat het zover gekomen is dat we verbaasd zijn als we door de politie niet van een demonstratie worden weggeslagen, maar in Rotterdam was alles anders.
Behalve dat de politie de demonstratie prachtig netjes faciliteerde zag ik mensen. Politieagenten die ook mens waren. De agent die ik sprak noemde onze mars ‘een mooie, vreedzame mars’. Zijn collega die erbij liep begon enthousiast naar mij te wijzen en te lachen en zei mij nog van de demonstratie in Hilversum te kennen en hij vertelde blij honderd uit over dat hij nog wist dat wij vliegtuigen met spandoeken hadden geregeld voor boven de demonstratie. De agenten lachten met me, waren vrij en genoten zichtbaar.
Bij vertrek sprak ik een ander groepje agenten en gaf ik aan blij te zijn met dat wij die dag niet weggeslagen waren en complimenteerde hen voor hun fijne houding tijdens de demonstratie. Ze antwoordden gemeend: “Hoe kunnen we jou nou slaan.” Ze straalden, lachten blij en vriendelijk en hadden zichtbaar een heerlijke middag gehad. Ze bedanken ons en zwaaiden ons uit.
Na alle wantoestanden met de politie had ik het niet verwacht, maar ik was geraakt om het fijne mens achter deze agenten gezien te mogen hebben.
Politie Rotterdam van afgelopen zaterdag is een voorbeeld voor de rest van Nederland.

Amazing Dance Encore Flash Mob

Heel bijzonder. Op dezelfde dag als de demonstratie in Rotterdam, was er in het oosten van het land een spontane muziek/dans uitvoering. Op YouTube staan vele van deze filmpjes, maar alle van voor de cojona periode. Marijke Kodden was er bij in Nijmegen en maakte daarvan de volgende video. En er komt geen 538-feest in Breda. Onder druk van de tegenstanders ziet men er vanaf.

Amazing Danser Encore Flash Mob – 17 April 2021 Nijmegen – The Netherlands
Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content