Rotary Santa Run

SantaS¨01

De Rotary Santa Run werd in het weekeinde van 19 en 20 december 2015 drie maal op Voorne-Putten gehouden.

Spijkenisse

In Spijkenisse was het de derde keer dat burgemeester Mirjam Salet de bel mocht luiden voor de start. Ongeveer 200 deelnemers liepen de ‘fun tocht’ door het Spijkenisser winkelcentrum.

 

Deze goede doelen loop werd georganiseerd door de Rotary Club Spijkenisse. Elk jaar wordt een goed doel gekozen. Dit jaar ging de opbrengst van €3000,- naar Villa Joep. Deze stichting verzameld geld in voor onderzoek naar de tot nu toe ongeneselijke ziekte neuroblastoom kinderkanker. Bekijk hiervoor de video onder aan deze pagina.

Warm

De ongewoon hoge temperaturen in dit jaargetijde zorgen voor de in rood  verklede deelnemers voor de nodige zweetdruppels. Zelfs de Kerstman klaagde over een ‘natte rug’, iets wat deze noordpoolbewoner niet gewend is.

Hellevoetsluis

SantaHVS17

Zondags 20 december werden er twee Santa Runs gelopen. In Hellevoetsluis en in Brielle werden georganiseerd door de Rotary Brielle,Voorne-Putten en Europoort en Rotary Hellvoetsluis. Na de opwarming door Sander van Dongen gaf  Milène Junius, de nieuwe burgemeester van Hellevoetsluis het startsein.

Veel Kinderen

Opvallend was het grote aantal kinderen dat deze ‘fun-loop’ meeliep. De in rood kerstmanpak met (kriebel)baard en muts uitgedoste deelnemers liepen zo’n 2 kilometer door en om het winkelcentrum ‘De Struytse Hoeck‘. Bij binnenkomst kregen ze, al of niet kruipend, een medaille omgehangen en een lekkernij.

Brielle

In Brielle organiseerde de Rotary Club het evenement voor de eerste keer. Burgemeester Gregor Rensen gaf daar onherkenbaar het startschot. Ongeveer 125 ‘kerstmannen’ liepen daar het ongeveer 2 km lange parcours door het historische centrum.

Ouderen 

De opbrengsten €4000,-  gaan naar het goede doel. De Rotary wil dit jaar tijdens de donkere wintermaanden extra aandacht geven aan eenzame ouderen. Het gaat om mensen die eenzaam thuis zitten of die in een tehuis/instelling niet of nauwelijks bezoek krijgen. Voor die mensen wordt gezellige avond georganiseerd. Men wil zoveel mogelijk ouderen zien te bereiken. Daarvoor samen ze met ouderenorganisaties, zoals PCOB, Servicebureau Ouderen, ANBO, Laurens en de Zonnebloem.

Video Villa Joep

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content