Santa Run 2013 in Spijkenisse

RoteryRun2013_banner

Santarun-Training_kerstmSANTA RUN DEELNEMERS

De Rotary Club Spijkenisse organiseerde op zaterdag 14 december 2013 voor de eerste keer in deze stad, een Santa Run. In samenwerking met de “Winkeliersvereniging Winkelhart Spijkenisse”  en de Gemeente Spijkenisse werd dit evenement ingezet om geld in te zamelen voor “De Voedselbank”.

 VOEDSELBANK

Santarun-4000E

De meer dan 200 deelnemers werden met hulp van de Kerstman en Kerstvrouw door diverse oefeningen  opgewarmd. Marvin van Rheenen, de voorzitter van de “Rotaryclub Spijkenisse” bedankte alle sponsoren voor hun geweldige inbreng. Hij noemde met name de heer Ed Jongeneel, voorzitter van de winkeliersvereniging “Stadshart Spijkenisse”, die zeer veel steun aan de club heeft gegeven. Dankzij hem kon het evenement in zeer korte tijd (7 weken) georganiseerd worden. De Rotary Club overhandigde een cheque van €4000,- aan Anno Bonninga van de Voedselbank Spijkenisse. Hij zei dat ze zeer verheugd zijn met de opbrengst en dat ze dat goed kunnen gebruiken. Hij bedankte iedereen voor hun bijdrage en vond ‘al dat rood’ een prachtig gezicht!

START

Santarun-Run1

Daarna was het aan burgemeester Salet en de Kerstman om “de Bel” te luiden voor de start. Door een sneeuwkanon afgevuurde witte laag begonnen alle in rode kerstmanpakken geklede deelnemers aan hun 3 km lange tocht door en langs het Spijkenisse winkelcentrum. Het maakte niet uit hoe hard er werd gelopen, wandelen mocht ook.   Op de fraaie route werden ze door enkele bands met live-muziek begeleid.

FINISH

De route eindigde waar die begon, op het Theaterplein. Daar aangekomen kregen de finalisten door de Burgemeester een medaille omgehangen en konden de lopers als versnapering een flesje water of chocomel nemen. Van de op het plein aanwezige draaimolen werd door de kinderen gretig gebruik gemaakt, terwijl enkele deelnemers hun ‘pak’ alweer uittrokken. Zoals één van hen opmerkte: “Het was best wel warm in dat kostuum!” Een leuk geslaagd evenement dat in zeer korte tijd is georganiseerd en zeker navolging verdient.

Santarun-Run2Santarun-SneeuwpopSantarun-Eind-DiplomaMuziekband

SANTA RUN – SPIJKENISSE 2013
Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content