kerstklok34Santa Run Hellevoetsluis 2014

Santa Run 2014
Santa Run 2014

 

Santa Run in Hellevoetsluis

Santa Run Hellevoetsluis werd voor de eerste keer op zondag 21 december 2014 gehouden. Bij dit familie-evenement, dat werd georganiseerd door de Rotary Club Hellevoetsluis, wandelen of rennen de deelnemers gekleed in een rood Kerstmankostuum door de stad. De meeste kwamen al geheel gekleed naar het pleintje nabij het Eetcafé ’t Hoeckie en de Struytse Hoeck Apotheek.

Glüwein

Santa Run 2014
Santa Run 2014

Wie nog mee wilde doen kon voor € 10,- een pak aanschaffen inclusief de muts en een kriebelbaard. Wally Preijl zorgde voor de presentatie en zang en verder was er kraam met warme chocolademelk, glühwein en erwtensoep.

Santa Run 2014
Santa Run 2014

Warming Up

Toen alle deelnemers gereed waren werden zij verwelkomd door Joke Koenders de voorzitter van de Rotary Club. Ze vertelde dat de opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank in Hellevoetsluis en de tuinaanleg, die door de Rotary leden zelf zal worden gedaan, voor de bewoners van het Woon-zorgcentrum Stuifakkers in Rockanje. Hierna ging de  ‘warming up’ van start onder leiding van Sander van Dongen.

Santa Run 2014
Santa Run 2014

Gelukkig zat het weer mee. Wel stond er een koude straffe wind, maar het bleef droog, zodat het rood van het kerstmanpak niet doorliep.

Swingende burgemeester

Burgemeester Wubbo Tempel werd uitgenodigd voor het afvuren van het startschot. Het was nog iets te vroeg dus kon men kennismaken met de swingende kant van de burgervader. Samen met Wally Preijl bracht hij de rock-versie van Jingle Bells ten gehore!

Santa Run 2014
Santa Run 2014

 

Start en Finish

Na deze extra ‘warming up’ kon de loop van start. De route liep door en om het winkelcentrum de Struytse Hoeck om weer op het pleintje te finishen.

Santa Run 2014
Santa Run 2014

Feestje

Alle 220 deelnemers hebben de 2 km trip volbracht en kregen bij binnenkomst als aandenken een kleurige medaille omgehangen. Velen bleven nog nagenieten van de dit feest  met polonaise en levensliederen. Volgend jaar weer een Santa Run??? Wat ons betreft wel.    

Bewaren

Bewaren

Scroll naar boven
Skip to content