SANTA RUN op Voorne-Putten

Santa Run op Voorne-Putten vond plaats in Spijkenisse, Brielle en Hellevoetsluis. Het was een van de vele activiteiten waar de inwoners van VP aan deel konden nemen. Het was wel een heel druk weekeinde op het eiland. Voor het eerst was er een grote, naar  Duits voorbeeld, kerstmarkt in Spijkenisse, wat op zondagmiddag zelfs tot filevorming bij de parkeergarages tot gevolg had. Al zal de Spijkenisse SPARK marathon daar ook wel mee te maken hebben.
Foto’s van dit internationale evenement, gemaakt door Cok de Coninck, zijn te zien op Google-foto.

Goede Doelen

Ook in Brielle een kerstmarkt en ook hier net als in Hellevoet een kunststofijsbaan. In Hellevoetsluis viel er weer veel te genieten. Zo was tijdens de lichtjesavond het lichtschip Noordhinder in volle bedrijvigheid te zien. Met z´n vuurtoren in bedrijf werd de vesting van extra licht voorzien.

Goed doelen is waar het om draait tijdens de Rotary Club Santa Run. Als eerste was op zaterdag 17 december Spijkenisse aan de beurt.

Spijkenisse

Burgemeester Mirjam Salet van de gemeente Nissewaard gaf daar het startschot. Vanaf het Theaterplein, waar ook diverse stalletjes voor de kerstmarkt geplaatst zijn gingen de deelnemers, allen gekleed in een rood kerstmannenpak met baard van start. Ze konden kiezen uit twee afstanden. Een korte van drie of een langere van vijf kilometer.

Het maakte daarbij niet uit hoe je het parcours aflegt. hardlopend, wandelend, met de fiets of step. Bij de finish kreeg elke deelnemer uit handen van de burgemeester en de kerstman een medaille omgehangen. De opbrengst van de Spijkenisse Santa Run  was dit jaar bestemd voor de Hospice de Waterlelie. Een bedrag van €3000,- werd door de Rotary Club Spijkenisse overhandigd aan de de Waterlelie .

 

Op zondag kwam daar nog een cheque van € 1500,- bij, gedoneerd door de deelnemers van de Spijkenisse SPARK marathon.

Brielle

Op zondagmiddag 18 december werd er in Brielle en Hellevoetsluis gelijktijdig een Santa Run gehouden. In Brielle was het startpunt en de warming up naast de kunstijsbaan. Daar was zelfs het voltallige college van B&W in een kerstmannenpak gestoken.

Opbrengst  van de Brielse funloop was € 4000,- . Van dat bedrag wordt begin volgend jaar voor eenzame ouderen een fantastische dag georganiseerd.

Hellevoetsluis

In Hellevoetsluis waren er geen hoogwaardigheidsbekleders. Maar met iets minder deelnemers dan vorig jaar zat de sfeer zat er toch goed in. Zeker na de opwarming die ook weer net als de vorige twee edities  weer werd verzorgd door Sander van Dongen. Op de muziek  van ´All I want for Christmas´ liet hij de  deelnemers op en neer en heen en weer  springen.

Jong en oud,  enkele met rollator, rolstoel of hond, liepen vervolgens het parkoers rond het winkelcentrum de Struytse Hoeck.


Ook voor hen na afloop een medaille. De goede doelen in Hellevoetsluis waren de Voedselbank en Service Bureau  Ouderen.

Zo, nog enkele dagen tot de Kerst en wie weet ……………… zien we de lopers wel terug bij de Nieuwjaarsduik op 1 januari 2017?

 

ph

 

Scroll naar boven
Skip to content