Santa Run op Voorne

Brielle

Twee keer was er een Santa Run op Voorne. De eerste werd gehouden in Brielle op vrijdagavond 13 december 2019 na het ontsteken van de Kerstboom op de Markt. De kerstboom werd ook deze keer weer geschonken door de Tsjechische zusterstad Havlíčkův Brod. De Lichtjesavond werd georganiseerd door het HBBC (Havlíčkův Brod Brielle Comité). Ze doen dit  samen met de Brielse Belangen Vereniging, de Gemeente Brielle en enkele Brielse bedrijven die  voor het vervoer van de boom en de hoogwerker zorgen. De lichtjes en de ballen werden de maandag ervoor in de stromende regen door vrijwilligers opgehangen. Kinderen konden een tekening met een kerstboodschap maken en deze in de boom ophangen.

Santa Run

Na de liederen van het Shantykoor “De Spuigasten” werd het tijd voor de Santa Run. Voor slechts €1,- kon men een kerstmanpak met baard aanschaffen. De opbrengst was voor de Vrienden van de Catharijnekerk. Ook deze Santa Run werd weer georganiseerd door de Rotary Club Brielle. Na het uitreiken van de medailles vond er nog de uitreiking van de prijzen uit de loterij plaats onder de deelnemers van de Santa Run.

Hellevoetsluis

De volgende avond was er een Santa Run in Hellevoetsluis. Deze werd voor de 6e keer georganiseerd door de Rotaryclub Hellevoetsluis. Vele sportverenigingen en clubs deden ook mee. De jongste deelnemers vertrokken met de lampionnenoptocht als eerste. Daarna warm worden op de klanken van Mariah Carey met All I Want for Christmas Is You op het plein bij Barbiertje. Burgemeester Milène Junius van de gemeente Hellevoetsluis het startsein. De honderden deelnemers liepen een ronde door de haven langs het lichtschip “Noordhinder” en eindigden achter het gemeentehuis waarna zij een medaille, mede door de burgemeester uitgereikt, in ontvangst namen.

Opbrengst Santa Run

Vervolgens de bekendmaking van de opbrengst voor de Stichting Ambulancewens.  Maar liefs  é 12.000 werd er die avond opgehaald.  Met dit fantastische bedrag kunnen veel wensen vervult worden. De stichting dankte alle deelnemers en sponsoren voor hun enorme bijdrage. In totaal werd er  € 16.500,- .  Voor de deelnemende verenigingen was er € 4500,- te verdelen. Een prachtige aanvulling voor de clubkas.

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content