September 2019

De eerste helft van september 2019 verliep vrij normaal. U als bezoeker van mijn website zag dat aan het verslag van de American Cars and Classics op 1 september en een week later de Pompoenfair in Brielle. Twee verschillende evenementen met ook een groot verschil in weersomstandigheden.
Zoals in de advertentiebanner al was te zien, werd er op 14 en 15 september het Stripfestival in Breda gehouden.

Stripfestival Breda 2019

 

Breda

Als ´vriend van het festival´ kreeg ik een gratis toegangskaart voor beide dagen. Op zaterdag dus naar het Chassé theater waar voor de 11e keer het grootste stripfestijn van Nederland plaatsvindt. Met het Nationaal Kampioenschap Striptekenen voor de jeugd. Enkele foto´s zijn hieronder te zien en de video volgt nog.
Ik had mij hoofdzakelijk geconcentreerd op het maken van de video om de volgende dag het een en ander zelf aan te schaffen en wat laatste beelden te schieten van de signeersessies. He was inmiddels al ver in de middag, dus tijd om terug naar Spijkenisse te rijden.

Hellevoetsluis

Na wat gegeten te hebben en enkele batterijen te hebben geladen was het tijde voor het volgende evenement. Die was ´s avonds in Hellevoetsluis daar was de jaarlijkse EID Lampionnenoptocht. Weer vele mooie creaties gezien. Met onder andere ´K3` clowns en praalwagens. De video is gemaakt toen er nog daglicht was, zodat in ieder geval de deelnemers goed zichtbaar zijn.

Slecht Bericht

Terug naar huis en de SD-kaart kopiëren naar de computer voor de montage. Eerst maar beginnen met de lampionnenoptocht. De video kan dan aangeboden worden aan Groot Hellevoet. Om 23:00 uur vielen m´n ogen dicht. Dus tijd voor bed. Zondagochtend maar weer verder. Althans dat was mijn bedoeling.
Ik was goed en wel in slaap gevallen toen ik wakker werd van de telefoon die in de woonkamer lag. Nog slaperig strompelde ik even na middernacht naar de telefoon. Op het display stond dat mijn neef mij had gebeld. Vreemd want die belt me zelden en nooit om die tijd.
Er was een bericht geplaatst op de voicemail. Daar vertelde hij dat zijn vader eerder op de avond een zware hersenbloeding had gekregen en met spoed per ambulance naar het Erasmus MC is gebracht. Mijn zus en haar beide zonen bleven die nacht waken. Dat was schrikken. Mijn zwager was nog maar kort met pensioen. Lang van z´n oude dag genieten, na meer dan 40 dienstjaren met werkweken van 80 uur als vrachtwagenchauffeur zat er dus niet meer in! Van een nachtrust kwam ook voor mij niet veel meer terecht, met al die herinneringen en gedachten die dan door je hoofd spoken.

Zondag 15 september

Zondagmorgen een Sms-bericht met uitleg over het gebeuren sinds zaterdagavond en de mededeling dat het elk moment afgelopen kon zijn. Kort daarna gevolgd door een telefoontje van mijn jongste zus die hetzelfde bericht had gekregen. Afgesproken dat we met z´n drieën, zij, haar man en ik, naar het Erasmus Medisch Centrum zouden gaan. Door de vernieuwde Maastunnel bij de (dure) parkeergarage in het voormalige ´Dijkzicht ziekenhuis´ aangekomen. Lopend door een hele lange gang naar de receptie om aldaar naar het juiste kamernummer te vragen. Wat een enorm complex is dit. Je zou er echt kunnen verdwalen. Aangekomen op de afdeling Neurologie op de 9e verdieping. Op een aparte kamer lag mijn zwager buiten bewustzijn, ´slapend´ en zwaar ademend op z´n zij op bed. Zijn vrouw en zonen duidelijk vermoeit na een slopende nacht zonder slaap.

Erasmus MC – Rotterdam

Na enkele uren machteloos aanwezig te zijn geweest, want je kan niets (meer)doen, besloten we om weer huiswaarts te gaan. Het kon immers best nog een lange tijd gaan duren. Mijn zus en haar oudste zoon bleven. Eenmaal weer thuis even voor een uur ’s middags, had ik absoluut geen zin meer om nog naar het Stripfestival te gaan.
Even voor 14:00 uur kwam het bericht dat mijn zwager op 66-jarige leeftijd was overleden.
Een moeilijke tijd voor de nabestaanden begon.

Ik besloot om in ieder geval de video met de Lampionnenoptocht te monteren. Deze heb ik op 16 september op YouTube geplaatst

en aan de redactie van Groot Hellevoet doorgegeven.
Mijn zwager is op zaterdag 21 september 2019, onder grote belangstelling, begraven.

En de video van het Stripfestival??? Nog even geduld, die moet ik nog monteren. Als ie klaar is komt deze in een apart bericht.

September 2019 was dus een rare maand.

 

Bedankt voor uw aandacht.
Peter.

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content