Sint in Heenvliet

PietenorkestHeenvliet

Sint in Heenvliet – 22 november 2014

Sinterklaas bezoekt op Voorne-Putten heel veel plaatsen. We hadden gehoord dat hij en zijn Zwarte Pieten ook naar Heenvliet zou komen. Op de Markt, wel bekend van de Paardenmarkt, zou hij ontvangen worden door de burgemeester.Paard_Heenvliet Maar was het wel juist. Ondanks dat we een half uurtje vroeger waren was er geen spoor van leven te bekennen. Er was nog een ander fotograaf en die vroeg zich ook af of hij wel op de juiste plek was. Geen dranghekken, geen politie, geen podium. Helemaal niets!

Markt

Toen stopte er ineens een auto. Er stapte een mevrouw uit die ons vertelde dat Sinterklaas hier echt wel zou komen, maar dat hij niet met de boot kon komen omdat er geen aanlegsteiger meer is. We waren in ieder geval op de juiste plaats. En daar kwam het Pietenorkest “De Kruidnootjes” ook al aan. PietenorkestHeenvliet2 Mooi, luid zingend zou de Sint toch moeten horen waar hij naar toe moet. Hoe zou ie komen? Met een parachute uit een vliegtuig? Wel gevaarlijk op zijn leeftijd. Misschien met de auto, maar er zijn diverse parkeerverboden en weet hij de weg wel? Kan ook nog te paard, maar dan zouden de Pieten moeten lopen! SintHeenvliet6 Nog maar een lied gezongen ‘Sinterklaasje kom maar binnen …’ dat moet werken.

Met een Brandweerauto

En jawel wat horen we daar? Met luide sirenes en zwaailichten kwam daar met grote snelheid een brandweerauto aan. Boven- en achterop een heleboel Pieten en Sinterklaas zat naast de bestuurder. SintHeenvl_brandweerNadat ze uitgestapt waren vertelde Sint Nicolaas dat hij wat laat was omdat de boot nu ergens verder moest aanleggen, maar met dank aan de brandweer was hij toch in Heenvliet aangekomen. Sint_BurgemeesteHeenvliet1 Voor de burgemeester had de Sint een chocoladeletter meegenomen. En vertelde dat alle kinderen vanavond hun schoen mogen zetten. Samen met de Pietenband gaan ze er een leuk feest van maken. Sint_BurgemeesteHeenvliet3SintHeenvliet9 Daarna konden heel veel foto’s worden gemaakt al vond niet ieder kind dat even leuk. SintHeenvliet3 Na nog een rondje ging het gezelschap op weg naar de basisschool “de Merula” waar ’s middags een feestje met Sinterklaas werd gehouden.SintHeenvliet14 SintHeenvliet10 SintHeenvliet4

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content