Sinterklaas Aangekomen

SintHVS15_31

Aangekomen

Sinterklaas is aangekomen. Als eerste in Nederland kwam hij op zaterdag 14 november 2015 de haven van Hellevoetsluis binnenvaren. Ondanks de mist onderweg en de hevige wind waar de Planpiet geen rekening mee had gehouden. Verder had hij het wel goed geregeld. Op de kade werd Sinterklaas verwelkomt door de nieuwe burgemeester, mevrouw Milène Julius.

Aan weerszijden van de weg stonden  honderden kinderen de Sint en Pieten op te wachten. De Zwarte Pieten deelden zakken vol strooigoed aan de jeudige fans uit.

SintHVS15_61

Druk

De Sint vertelde dat hij een drukke tijd tegemoet gaat. Ook heeft hij een magische ring. Daarmee kan hij deuren openen bij woningen die geen schoorsteen hebben. Dan kan hij ook daar de schoentjes vullen.

Dezelfde dag ging hij o.a. nog via de Rijksstraatweg naar het winkelcentrum de ‘den Bonsen Hoeck’. Daarna naar het winkelcentrum ‘De Struytse Hoeck’ waar hij de uitreiking van de prijzen van de Sinterklaaskleurwedstrijd zal doen. Voor de Pieten in Hellevoetsluis en omgeving is er een Pietenhuis ingericht.

Naar Brielle

’s Avonds en ’s nachtswerden door Sint en de Pieten nog  wat schoentjes  gevuld. En na een korte nachtrust was het weer vroeg dag voor onze Spaanse kindervriend. In Brielle kwam Sinterklaas aan met de ‘De Prince Admirael’.  Hij is daarmee de enige uit Spanje die van het Geuzenschip gebruik mag maken. Omdat het ook deze zondag nog erg hard stormde, had Sint Nicolaas maar zijn stormmijter opgezet.

SintBriele15_32

Ontvangst

Op de kade aan de Maarland N.z. werd hij om half één in de middag  verwelkomt door burgemeester Gregor Rensen. Nu was zijn trouwe viervoeter  Americo er ook en samen met hem en de Pieten gingen ze door het centrum waar de Pepernotenmarkt werd gehouden. Dit alles onder muzikale begeleiding van de Marching Band en twirlers van Libertatis Primitiæ en de Dorsvlegel Pieten. Langs de route stonden honderden (of waren het er duizenden?) kinderen die hen vol verwachting opwachten. Tot slot hield  de Sint om 15.00 uur nog een receptie in het oude stadhuis aan de Markt.

Bezoek

Wie Sinterklaas wil bezoeken kan daarvoor, na afspraak terecht in het Sinterklaashuis.

 

Scroll naar top
Skip to content