Sinterklaas in Brielle

Sinterklaas is in Brielle aangekomen. Op zondag 13 november voer hij samen met vele Zwarte Pieten de haven bij het Maarland in Brielle binnen. Hij gebruikte daarvoor het geuzenschip “De Prince Admirael”. De stoomboot van Sint Nicolaas was te groot om binnen te varen, dus werden de pakjes van de ene naar de andere boot verhuisd.

Zingen

Voordat Sinterklaas voet aan land zette, stroomde de kaden en de brug vol met kinderen. Zij zongen samen met de Dorsvlegel Pietenband en de twirlers en Marching Band vam Libertatis Primatea.

Verrassend waren de Pieten op een tandem (fiets voor twee personen) die rondjes reden. Een van hen was wat later, want hij had een lekke band. Dat kwam NIET door een pepernootje! Vervolgens ging Sinterklaas op zijn schimmel Amerigo door naar het Stadhuis. Voorafgegaan door de majorettes en de muziek reed hij langzaam door de enorme menigte al zwaaiend en handen schuddend van vele kinderen. De Pieten deelden intussen het strooigoed uit. In het stadhuis hield de Sint ’s middags nog een receptie.

Sinterklaashuis

Sinterklaas slaapt als hij in Nederland is altijd in Het Brielse Sinterklaashuis. Op dinsdag 15 november werd het huis aan de Rozenarijnstraat officieel geopend. Daarvoor kwam burgemeester Gregor Rensen al vroeg naar het Brielse Sinterklaashuis.

Samen met Sinterklaas knipte hij, geholpen door Roos en Anna, het lint door. De meisjes konden daarna samen met de andere kinderen van de Kikkergroep van de Sint Leonardusschool het huis bezoeken.

Bezoeken

Daar konden ze zien waar de Pieten slapen en ook zagen ze het bed van Sinterklaas. Sinterklaas zoekt matrozen en de kinderen konden oefenen hoe dat gaat. Verder zagen ze nog de ‘Kookpieten’ bezig. Al kregen ze wel bedenkingen van de ingrediënten die zij zoal in de pan deden. Het Brielse Sinterklaashuis is voor schoolgroepen helemaal uitverkocht. Voor particulieren zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. Voor informatie en boekingen zie de website van Het Brielse Sinterklaashuis.

 

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content