Sinterklaas is nu ook in Heenvliet en Zwartewaal aangekomen

Zaterdag 23 november 2019

Hier op de foto ziet de haven van Zwartewaal er nog verlaten uit. Sinterklaas ging eerst naar Heenvliet.

Heenvliet

Zaterdagochtend ging Sinterklaas naar Heenvliet. Daar arriveerde hij met zijn Pieten op een tractor met aanhanger op de Markt. Hij werd daar verwelkomt door wethouder Igor Bal van de gemeente Nissewaard en door de ‘nachtburgemeester van Heenvliet de heer Scholte. De wethouder kreeg ook nog een cadeautje.  Dat was wel een fop-cadeautje van de Lolpiet.

Sint met wethouder op de foto

Na een lange reis is de goedheiligman dan eindelijk aangekomen. Hij werd begroet door de kinderen en de Pietenband ‘De Kruitnootjes’. Na de fotosessie trokken ze naar de sporthal van Kam Lung voor een feest.

Zwartewaal

Sinterklaas had een hele waslijst vol met plaatsen waar hij deze dag werd verwacht. Zo ook in Zwartewaal.

Zwartewaal is een dorp dat deel uit maakt van de gemeente Brielle. Hier zijn zelfs drie jachthavens. En via een daarvan kwam Sint Nicolaas met een kleinere boot. Hij legde aan bij de steiger van het Visserijmuseum. Daar werd hij welkom geheten door burgemeester Gregor Rensen, die weer terug was van zijn reis uit Tsjechië.

Enkele Zwarte Pieten die al eerder waren gekomen deelden strooigoed uit aan de wachtende kinderen. Op muziek van Libertatis Prmitiae  ging de Sint na de begroeting van de kinderen met een huifkar naar de Gaffelaar voor het Sinterklaasfeest.

De meeste intochten heet Sint Nicolaas wel gehad. Nog een paar den dan nog vele schoentjes vullen voor de kinderen die ´s avonds bij de kachel een liedje zingen. En wie weet welke kleine verrassing er dan de volgende ochtend in zit…… Vol verwachting kloppen de harten tot en met Pakjesavond op 5 december.

Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content