Sinterklaas in Spijkenisse 2013

sint2013_250Sinterklaas Komt

Sinterklaas is in het land. Nadat hij vorige week in Groningen al voet op Nederlandse bodem heeft gezet, was het nu tijd om Spijkenisse aan te doen. Al vroeg hadden, ondanks de waterkoude wind, al enkele kinderen zich verzekerd van een goede plek. Al snel liep de hele havenkade vol met honderden kinderen en hun bergeleiders.  

Sint2013_uitdelenPiet250xBrandweer

Samen met Arie werden alle bekende sinterklaasliedjes gezongen en met de uitgedeelde vlaggetjes gezwaaid. Er werd hard om Sint Nicolaas geroepen, maar plotseling klonken er sirenes. Was er ergens brand? Gelukkig niet! De Spijkenisse brandweer kwam al vast vooruit met een groep Zwarte Pieten aangereden en deelden gelijk wat snoepgoed uit.  

Sint2013_boot250xAankomst

Nadat ook mevrouw Salet, de burgemeester was gearriveerd, werd eindelijk via een draadloze verbinding contact gelegd met Sinterklaas. Hij vertelde dat ze voor de smalle sluis lagen en er bijna waren. Aan boord van “De Spanje” stond de kapitein van “Rederij Fortuna” aan het roer. Hij stuurde voorzichtig de boot met Sinterklaas en nog veel meer Pieten naar de havenkade. Van de burgemeester ontving de Sint een cadeau. Een boek, geschreven door Wolter Wijnholst met tekeningen van Majolein Klapwijk. Het verhaal gaat over een geheim avontuur van twee Zwarte Pieten. Dit boek is te koop bij Boekscout.

sint2013_Rug250Handen Schudden

Eindelijk kon de goedheiligman de vele kinderhanden schudden en alle tekeningen in ontvangst nemen. Ook konden de kinderen de Sint vragen stellen. Al wist de oude man ook niet altijd het goede antwoord. Begeleid door de Pietenband dansten de Pieten vrolijk in het rond en deelden nog veel meer strooigoed uit.  

Sint2013_uitdelenPieten250xVerder

Samen met de burgemeester en de Chefpiet stapte Sinterklaas in de koets. Begeleid door de Pieten begonnen zij aan een rondrit door het Stadshart van  Spijkenisse. Ook opende hij daar het Sinterklaaspakhuis dat op woensdag 27 november, zaterdag 30 november, zondag 1 december en woensdag 4 december 2013 ’s middags van 12 tot 4 uur geopend is. Het is een drukke tijd voor Sinterklaas. Zondag 24 november was hij alweer aanwezig bij een modeshow en konden kinderen samen met hem op de foto. En verder moet hij voor 6 december nog vele bezoeken door het hele land brengen. Bekijk hier de video van de aankomst van Sinterklaas in Spijkenisse:

sint2013_250
Weergaven: 21
Scroll naar boven
Skip to content