Sinterklaas is weer in het land

Sinterklaas kwam zaterdagochtend om 10 uur de haven van Hellevoetsluis binnengevaren. Honderden kinderen met hun ouders, grootouders, oom en tante stonden al vroeg in de kou op hem te wachten.
Maar hun geduld werd beloond.

Sinterklaas in Hellevoetsluis 2018

Dorsvlegel Pieten en Pepernoten

Onder begeleiding van de vrolijke noten van de Dorsvlegel Pieten zette Sint-Nicolaas en zijn Zwarte Pieten voet aan wal. Burgemeester Milène Junius verwelkomde de Spaanse kindervrienden. Zij begeleide hen door en langs een enorme menigte naar het bordes van het Prinsehuis, waarbij de Pieten vele pepernoten en appeltjes van oranje (mandarijnen) uitdeelden.

Schrijfveer

De Hoofdpiet nam voor de Sint de vele tekeningen in ontvangst. Sinterklaas is al enige tijd zijn schrijfveer kwijt. – Waarom gebruikt ie niet gewoon een pen? – Er is overal gezocht en vele veren zijn verzameld, maar met een springveer valt niet te schrijven en een met een eendenveer lukt het ook niet. Het zoeken gaat dus nog even door. Sinterklaas stapte vervolgens in een cabrio. Gevolgd door de Pieten op zijn reis door Hellevoetsluis.

Intocht Brielle

Veel geslapen heeft Sinterklaas niet. Na het bezorgen van wat lekkers in de schoenen, moest Sinterklaas alweer vroeg op voor de intocht in Brielle. Na de overstap in de mist op het Geuzenschip voer hij volgeladen de haven binnen. Heel Brielle en omgeving stonden al aan het Maarland te wachten.

Sinterklaas in Brielle 2018

Vitaal

n eindelijk daar kwam de boot aan. Burgemeester Rensen vond dat de Sint er vitaal uitzag voor zijn leeftijd. Sinterklaas vond dat leuk en zei dat dat door zijn Tapas dieet kwam.

Sinterklaashuis

Sinterklaas enkele Zwarte Pieten logeren tot en met pakjesavond op 5 december in het Sinterklaashuis in Brielle. Er is voor Sinterklaas een nieuw bed gemaakt en dat mogen de kinderen bekijken. (Wel van tevoren opgeven op de website van het Sinterklaashuis).De Pieten brachten de pakjes aan land en gingen strooigoed uitdelen.

Twirlsters en Pepernoten

Sinterklaas intocht Brielle 2018

Dat deden ze ook bij de Twirlsters van Libertatis Primitiae . De meisjes werden bedolven door de pepernoten. Een Piet gaf even aan hoe er volgens hem met de Batons gedanst moest worden!

Rondrit

Toen was het tijd voor de rondrit. Voorafgegaan door de muziek reed Sinterklaas op zijn schimmel Amerigo door de straten waar nog meer kinderen op hem stonden te wachten. De Pieten deelde daarbij weer vele kilo’s aan snoepgoed uit.
Het worden drukke dagen voor Sint en zijn gevolg. Nog vele intochten en bezoeken zijn gepland. En elk kind kijk vol verwachting naar hen uit.

Nog een video

Van de intocht in Hellevoetsluis is nog een video gemaakt door R&M Produkties. Zie hieronder:

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content