Sinterklaas is in Nissewaard

Sinterklaas is nu overal onthaald

Sint_HVL09

Met de komst van Sinterklaas in Hekelingen en Abbenbroek, is de goedheiligman met zijn Zwarte Pieten in alle plaatsen van de gemeente Nissewaard aangekomen. Op zaterdag 21 november had Sinterklaas en de Pieten het erg druk. Op deze dag deden ze meeste steden en dorpen aan. Zo kwamen ze aan in Spijkenisse, Simonshaven, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek en Zuidland. Dat gaat je niet ‘in de koude kleren zitten’. Helaas in de middag wel natte.

Sinterklaas komt altijd

Ook in de ochtend zag het er nog somber uit. Wethouder Cristel Mourik ontving de Sint in Heenvliet. Ze zei dat ze twijfelde of de Sint vanwege het slechte weer wel zou komen, maar iedereen weet, “Sinterklaas komt altijd!”.

Geervliet

Wethouder Jan Willem Mijnans had met het weer minder geluk. in de stromende regen met harde winden stond hij samen met de kinderen en hun (groot)ouders Sinterklaas op de Noorddijk op te wachten.

Hekelingen

S2015Hkl244Als laatste deed Sinterklaas met zijn zwarte Pieten Oudenhoorn en Hekelingen aan. Daar geen vertegenwoordigers van de gemeente, maar wel vele kinderen die vol verwachting hen verwelkomden. In Hekelingen liepen ze, met muziek van TOGIDO naar het Dorpshuis. Aldaar reikte Sinterklaas de prijzen van de door de Dorpsvereniging Hekelingen georganiseerde Tekenwedstrijd uit.

Cadeautje

Na de spelletjes met de Pieten kregen de kinderen tot slot nog een cadeautje mee.

Het zijn drukke dagen voor de oude bisschop met zijn gevolg. Op 5 december moeten zij behalve pakjes bezorgen ook nog eens aanwezig zijn bij de Maskerade in Brielle.

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content