Sinterklaas in Heenvliet en Hekelingen

Sinterklaas en zijn Pieten hebben het maar druk. Nog enkele intochten stonden gepland op zaterdag 24 november. Waaronder Heenvliet en Hekelingen.

Sinterklaas Heenvliet 2018

Heenvliet

In Heenvliet was op deze waterkoude zaterdagochtend de aankomst op de vernieuwde Markt. Voorafgegaan door de zang van de kinderen (en ouders) begeleid door de Pietenband “De Kruidnootjes” kwam Sinterklaas en de Hoofdpiet als een filmsterren aan in een grote Amerikaanse limousine met open dak. In de auto zat ook een Piet met een Elvis kapsel.

Wethouder Igor Bal van de gemeente Nissewaard verwelkomde de Sint en na het schudden van vele kinderhanden en het uitdelen van strooigoed gingen allen naar de sporthal voor het Sinterklaasfeest. Dit alles was als altijd weer georganiseerd door de Jeugvereniging OVS.

Hekelingen

De eerste kinderen stonden op deze frisse zaterdagmiddag al te wachten op de aankomst van Sinterklaas. De al vooruit gereisde Pieten vertelden dat de Sint met de boot zou komen. Maar dat kan niet, want Hekelingen heeft geen haven!

De Pietenband, onder leiding van T.O.I.G.I.D.O.  was inmiddels ook gekomen evenals alle kinderen uit het dorp. Daar kwam Sinterklaas aangereden en hij zat in een speedboot ?? op een trailer.
Ook de wethouders Léon Soeterboek en Wouter Struijk waren naar het mooiste dorp van Nissewaard gekomen. Sinterklaas wilde dat zij een liedje voor hem gingen zingen. Helaas ……. wisten ze de tekst niet meer! Speciaal voor hen heb ik de tekst hieronder voor ze geplaatst.

 

Vervolgens liepen allen onder muzikale begeleiding van de Pietenband naar het Dorpshuis voor een feestelijke middag verzorgt door de Dorpsvereniging Hekelingen.

Sint en Jacoline bij Dorpshuis

Tekst Sinterklaaslied: “Daar wordt aan de deur geklopt”

Daar wordt aan de deur geklopt,
hard geklopt, zacht geklopt.
Daar wordt aan de deur geklopt.
Wie zou dat zijn ?
Wees maar gerust mijn kind.
Ik ben een goede vrind.
Want al ben ik zwart als roet,
‘k Meen het toch goed.

Want ik kom van Sinterklaas,
Sinterklaas, Sinterklaas.
‘k Heb voor jou, m’n kleine baas,
moois in mijn zak.
Ben je wel zoet geweest?
Wees dan maar niet bevreesd!
Kijk, hier zendt Sint Nicolaas
fijn speculaas!

Zwarte Piet, wees wel bedankt;
wel bedankt, wel bedankt!
Nu zal ik aan ’t leren gaan,
daar kan j’ op aan.
Borstplaatjes, groot in tal,
‘k deel ze vanavond al
met mijn lieve zusje klein.
Blij zal ze zijn!

Sinterklaas plaatjes
Weergaven: 71
Scroll naar boven
Skip to content