Spijkenisse Festival 2016

SpF_10

Het Spijkenisse Festival 2016 werd net als voorgaande jaren in het laatste weekend van augustus gehouden. Het driedaags evenement werd, wegens het ontbreken van andere geschikte locaties, op het plein van de Markt gehouden, De locatie bij bibliotheek de ‘Boekenberg‘ en de Dorpskerk ‘De Brug‘ en verzorgingshuis ‘De Vier Ambachten’ gehouden.

Local Heroes

Uitverkocht

Vooral voor de vrijdagavond met de Local Heroes was er veel te weinig ruimte. Maximaal 3500 toeschouwers konden daar naar toe. Daarvoor moesten ze zich eerst wel voortijdig online op 7 juli aanmelden. Natuurlijk kon de site van de gemeente de grote stroom bezoekers niet verwerken. Op hun facebookpagina werd toen maar doorverwezen naar de boekingssite. Maar het kwaad was al geschied. Binnen 2 uur waren alle 3500 toegangskaarten uitverkocht en de teleurstelling en de kritiek was dan ook enorm.

Afrojack

BoB07
BoB03
SpF_12
SpF_11
SpF_08
SpF_06
SpF_05
SpF_04
SpF_03
SpF_02
SpF_01

Daar kwam nog bij dat Afrojack, net als in 2013, wel wilde komen, maar ………… Nee het kan weer niet. Terrein te klein, veiligheid is niet te garanderen e.d. Het blijft een jaarlijks terugkerend ritueel zonder enig resultaat. De kans dat Afrojack ooit nog in Spijkenisse zal draaien is tot bijna 0% gedaald.

Spijkenisse Festival 2016 – The Best of Britain

Succes

Natuurlijk is het Spijkenisse Festival weer een grandioos succes. Volgens de gemeente kwamen er bijna 12000 bezoekers naar de Markt. Bezoekers die alvorens toegang te krijgen eerst hun zakken en tassen moesten legen, en gefouilleerd werden. Je moet het er maar voor over hebben. De meeste bezoekers (4350) kwamen op zaterdagavond voor The Best of Britain  en de Hermes House Band.

Zondag

BoB16

Op zondag stroomde het plein weer vol voor Douwe Bob. Het was op Voorne-Putten druk met gelijktijdige evenementen. Naast het festival in Spijkenisse was er Bruisend Brielle in Oostvoorne de Burchtfeesten en in Hellevoetsluis traden in winkelcentrum De Struytsehoeck traden Yes-R en Sharon Doorson op. Wordt het niet eens tijd om de evenementen op het eiland op elkaar af te stemmen, in plaats van elkaar te ‘beconcurreren’? Zal vast beter zijn voor het toerisme naar Voorne-Putten.

Kijk ook eens naar de voorgaande jaren. 2015 en

ook in 2013, toen nog bij het noodgebouw van de Soep.

BoB14
BoB13
BoB12
BoB11
BoB10
BoB09
BoB08
BoB07
BoB05
BoB04
BoB01
BoB18
BoB19
BoB22
BoB22b

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content