Start van Kerst

Brielle met de Lichtjesavond

Brielse Kerstboom 2018

De start van Kerst op Voorne-Putten begon op vrijdagavond 14 december 2018 met in Brielle de Lichtjesavond en het groot kinderkoor OŘÍŠEK. Het koor bestaande uit 37 zangers en muzikanten (viool, piano, accordeon, gitaren en slagwerk) komt uit de Tsjechische zusterstad Havlíčkův Brod. Ze  werd opgericht in 2003 en staat onder leiding van Jan Kletečka. De meeste koorleden zijn leerlingen van de V. Sadech school in Havlíčkův Brod. De leeftijd ligt tussen de 12 en 15 jaar. Na het ontsteken van de verlichting  in de Kerstboom door burgemeester Rensen was er nog een Rotary Santa Run.

Spijkenisse

In Spijkenisse werd voor de eerste keer een Lichtjesavond georganiseerd. De voorafgaande kerstwandelingen, met bezienswaardigheden van het Kerstverhaal,  waren een groot succes.Op het plein aan de Uitstraat werd warme chocolademelk uitgedeeld en het, voor deze gelegenheid samengestelde, kerstkoor zong kerstliederen. Locoburgemeester Léon Soeterboek met de aanwezige kinderen drukte op de knop om de verlichting in de boom aan te doen. Een sneeuwkanon zorgde voor een winterse sfeer.

Hekelingen

De Dorpsvereniging in Hekelingen organiseerde weer een Kerstmarkt. Op deze ijskoude middag as het gezellig druk met constante aanloop van belangstellenden. Er waren 2 Kramen met sieraden – Bakkerij Voskamp – Boerderijwinkel Zevenbergen – Brocante- Wolvennest – Dorpsvereniging Hekelingen – Estron – Mitra – Oriflame – PVDA -Schuilplaats –  Slagerij van der Wulp – Silly’s – VVD.
Later kwam ook de Kerstman nog even langs.

Santa Run en Lichtjesavond in Hellevoetsluis

Het was zaterdagavond 15 december erg koud. Een gure wind waaide door de Vesting, maar dat kon het publiek en de deelnemers aan de Rotary Santa Run er niet van weerhouden om in grote getale naar de voorzijde van het gemeentehuis te komen. De Rotary Club Hellevoetsluis organiseerde deze avond, die begon met een lampionnenoptocht voor de kinderen.

Gevolgd door een warming-up ging de vijfde Santa Run van start. De deelnemers in hun rode Kerstmanpakken brachten samen €11.750,- op. Dit komt ten goede aan de Wensboom. Iedere Hellevoeter kan hier een wens indienen voor een stadsgenoot die het verdient.

Na de loop rond de Haven Het Groote Dok kregen de deelnemers bij de finish hun medaille omgehangen.

Vroege verlichting

Wegens de kou werd het ontsteken van de verlichting in de kerstboom vervroegd. Burgemeester Milène Junius zei dat “we moeten blijven omkijken naar elkaar, daar gaat het om tijdens de feestdagen”. Na de druk op de knop ging onder luid applaus de verlichting van de kerstboom aan. Vele keerden huiswaarts en anderen gingen nog door met feestvieren.

De Bonte Brielse Kerstparade

Op zondagmiddag 16 december was er een extra koopzondag en dit was tevens de dag van De Bonte Brielse Kerstparade, verzorgd door de TheaterTuin van Voorne.

ij gingen in groepjes door de binnenstad en voerden kleine sketches uit.
Met o.a. The Skyline Sisters, een Koor in Dickens stijl á capella, een Nonnen act gebaseerd op Sister Act, Toneelspel “Gooise vrouwen doen kerstinkopen”, diverse dansen, Josef en Maria op weg naar Bethlehem,De Bonte Brielse Kerstparade

Scrooge, Scene uit Home Alone, kerstfeest met je rollator en nog veel meer kerst-gerelateerde komische acts!
Ook de paardentram reed en de Kerstman liep rond in Brielle en deelde mandarijnen uit.
Er stonden verschillende marktkramen van de zustergemeente Havlíčkův Brod.
Het Koor Barbershop zong op diverse plaatsen.
Bij de bottelierskar kon men warme chocolademelk en glühwein krijgen.

Het was voor het eerst dat dit evenement i Brielle plaatsvond en het was een groot succes. Hopelijk volgend jaar weer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content