Stichting Acute Zorg VPR van start

Stichting Acute Zorg VPR (Acute Zorg op Voorne-Putten en Rozenburg) is sinds 1 augustus 2017 officieel. Vanaf die dag staat ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 69322716. De stichting is het logische gevolg op het Burgerinitiatief  ”Verbeterde Acute Spoed Eisende Hulp op VPR” van Willem Heijdacker. Zijn laatste pleidooi was bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op het stadhuis van Rotterdam op 3 juli Zie de video:

Start

De start van de stichting vond plaats in bij Murray’s van Melanie Murray-bolt in Spijkenisse. Sympathisanten, geïnteresseerden, donateurs en sponsors waren hiervoor uitgenodigd. Na de koffie en het gebakje met het ‘handboeienplaatje’ was het tijd voor de othulling van een nieuw spandoek. Gebakjes met de handboeien voor de Stichting Acute Zorg VPR

Spandoek

Het bestuur van de stichting bestaande uit Robert van den Donker, Jerry Kruit en Willem Heijdacker Sr. verwisselde het oude spandoek net de leus “Stop de Massaontslagen ……” voor de nieuwe met de tekst “Stichting Acute Zorg VPR”.

Doel

Doel is een betere acute spoedeisende hulpverlening op Voorne-Putten en Rozenburg, omdat er nog maar één huisartsenpost ( zie ook de demonstratie in Hellevoetsluis) is en de ambulances nog te vaak te laat komen. Voor de acute zorg dicht bij huis vragen zij om:

  1.  Een optimaal ingericht regionaal ziekenhuis (Spijkenisse Medisch Centrum), gericht op acute/noodhulp. De SEH in het SMC 24/7, incl. IC en 48 uur care bedden).
  2. Een 24/7 geopende apotheek in Nissewaard.
  3. Voldoende ambulances op VPR voor directe acute/noodzorg (behalen en behouden 15 minuten norm aanrijdtijd spoedritten (A1)=> 95%.
  4. Een 2e HAP en 2e 24/7 geopende Apotheek in de regio Voorne.
  5. Verdringing van de te lange wachttijden op Spoedeisende hulpposten.

Op deze openingsavond werd ook de website van de stichting gestart. het adres is http://www.stichtingacutezorgvpr.nl/

Daar is alle informatie te vinden en kam men ook terecht voor de klachten.

Voor contact met de stichting kunt u schrijven naar info@stichtingacutezorgvpr.nl

Kijk voor de laatste demonstratie in de regen op emoties-bij-acute-zorg-demonstratie.

Scroll naar top
Skip to content