Streekarchief Voorne-Putten

Het Streekarchief Voorne-Putten hield op zaterdag 6 oktober, in het kader van de Maand van de Geschiedenis, een Open Dag. De belangstelling was vanaf de start om 10:00 uur tot de sluiting om 16:00 uur buiten verwachting. Velen kwamen langs om de documentaire van de afbraak van Nieuwesluis te zien, maar ook de andere exposities over de Tolpoort van Geervliet, de Hoekse en Kabeljauwse twisten in 1418 en de Tachtigjarige Oorlog hadden veel belangstelling.

Streekarchief VP overdracht archiefstuk Heilige Geest rekening 1632

Overdracht Archiefstukken

Toch ging, aan de Rik 22 in Brielle, de meeste belangstelling uit naar de onthulling van de overgedragen archiefstukken uit het Nationaal Archief. Burgemeester Rensen van de gemeente Brielle deed dit na zijn toespraak als voorzitter van het Streekarchief. Om 14:00 uur presenteerde hij de Heilige Geest Rekening van het jaar 1632.

Presentatie Heilige Geest Armen

Aansluitend gaf Bob Benschop een presentatie over de rekeningen van de Heilige Geest Armen. Deze zijn online toegankelijk op de website van het Streekarchief. https://streekarchiefvp.nl/
Verder waren er rondleidingen door het depot en was er verkoop van boeken en ansichtkaarten. Wie meer over de geschiedenis van Voorne-Putten wil weten kan daarvoor altijd terecht op het Streekarchief. De openingstijden en andere informatie is te vinden op hun website.

Video met de presentatie

De video heeft helaas last van een spiegeling tijdens de toespraak van burgemeester Rensen en de diapresentatie van trillend beeld wegens de afwijkende frequentie van de beamer (60Hz) en de camera (50Hz).

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content