Stripfestival Breda 2019

Het Stripfestival Breda werd voor de 11e keer op zaterdag 14 en zondag 15 september gehouden. Wederom in het Chassé Theater in de binnenstad van Breda. Een heel theater vol met standhouders, uitgevers en stripmakers met de nieuwste producties. Natuurlijk waren ook de oude werken te krijgen. Er was dit jaar voor het eerst een stripveiling. Deze werd georganiseerd door Het Stripschap.

Nederlands Kampioenschap Striptekenen

Op zaterdag is er sinds enkele jaren een vast onderdeel. Namelijk het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de jeugd. Het was twee uur hard werken voor de finalisten. Als opdracht kregen ze het onderwerp ‘ daten’, om daar een kort beeldverhaal van te maken.

Stripfestival Breda 2019 met het NK Striptekenen voor de jeugd

Onder voorzitterschap van de Stripmaker des Vaderlands, Margreet de Heer met hulp van Dick Heins en Noël Ummels werden de winnaars bekend gemaakt.
De de runners-up (2e plaats) waren:
9-11 jaar: Dolce Nijland uit Ede,
12-14 jaar: Christine Herrebout uit Hardenberg,
15-17 jaar: Maria Ponomareva uit Eindhoven.

En de winnaars voor 2019 werden:
9-11 jaar: Tiemen Verbogt uit Usquert,

12-14 jaar: Rifka van Groenendaal uit Malden,

15-17 jaar: Tom van Helvoort uit Leende.

Deze kregen naast een bokaal ook een strippakket, in een zware doos, ter waarde van 500 euro mee.
Voor alle andere finalisten was er een fraai strippakket t.w.v. 50 euro.

Kids Area

Nieuw dit jaar was, dat de hele bovenverdieping er voor de jeugd was ingericht. Naast de filmzaal, met drie speelfilms, was er een schmink-stand, knutselhoek en Arcade spelen. En natuurlijk de populaire puzzeltocht en de Stripkwis met Willy Vanderstrip.

Vrienden

Voor de Vrienden van het Festival deelde Olivier Schwartz de cadeautassen uit met daarin o.a. een album van Dating for Geeks van Kenny Rubenis uit.

Tot zover het korte verslag van de zaterdag. Van zondag 15 september zijn geen opnamen gemaakt. De reden daarvan is te lezen in het vorige bericht.

Meer info en foto’s van het Stripfestival Breda is te zien op de website’s en Facebook pagina’s.

Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content