Talent op Straat en Mid Night Spijk

Talent op Straat en Mid Night Spijk waren twee evenementen die op zaterdag 23 juni 2018 in Spijkenisse plaatsvonden.

Talent op Straat

Het begon overdag met Talent op Straat. In de Nieuwstraat, op het Uitplein en in de Roze Kathedraal op het Theaterplein in Spijkenisse, brachten cursisten een verassende mix van dans, theater, musical, muziek en beeldende kunst. Je kon een levensgrote koe beschilderen of de beats beleven van de deejay’s in spé.

Het programma werd gevuld door de deelnemende instellingen. De hele dag vonden in de roze opblaas kathedraal activiteiten plaats van amateurs en professionals. Met optredens (niet op de video) van Happy Together, Bart Chabot, Puls en DJ Mike, die ook ´s avonds weer te zien en te horen was bij de Mid Night Spijk.

Last van onvervulde verlangens? Van keuzestress? Van sociale media-moeheid of een gebroken hart? De Culturele Apotheek boot verlichting bij alledaagse kwalen! Stort je hart uit en je ontving een hoogstpersoonlijk boekenrecept inclusief de juiste dosering.Wyanet Scouts Cheerleaders

De kunstenaars van Regio Art Rijnmond presenteerden zich tijdens Talent Op Straat in kramen aan het winkelend publiek in het centrum. Je kon hun werk bekijken en met ze in gesprek gaan en natuurlijk ook iets kopen. Ook de galerie van RAR aan het Noordeinde 5-7 was open.

Verschillende danspresentaties werden gegeven met daarbij ook de Wyanet Scouts Cheerleaders.

Talent op Straat - Spijkenisse 2018Talent op Straat - Cheerleaders

Mid Night Spijk

Wie voor tenminste € 25,-  van 9 t/m 22 juli bij een van de centrum winkeliers had gekocht, kon de bon in een speciale enveloppe stoppen en zo meedingen naar een van de vele prijzen. De winnaars werden op de Facebook-pagina van de winkeliers bekendgemaakt. De groter prijzen werden op het podium tijdens Mid Night Spijk aan de Uitstraat bekendgemaakt.

Tino Martin

Voorafgaand trad onder zeer grote belangstelling Tino Martin op. De video met zijn optreden staat hieronder.

Prijsuitreiking

Na Tino Martin en DJ Mike riep May Hollerman de prijswinnaars op om naar het podium te komen.

Mid Night Spijk Mid Night Spijk Mid Night Spijk Mid Night Spijk

De waardebon van Hunkermöller ging naar mevrouw De Groot. De schoenenbon van Van Haren ging naar Melanie Warendorff en de bistro-set beschikbaar gesteld door Le Bon Ton ging naar mevrouw Beurskens.

Mid Night Spijk Mid Night Spijk

Hoofdprijzen

De derde prijs, een fraaie Samsung flatscreen tv ter waarde van € 700,- beschikbaar gesteld door Electro Van Rij ging naar Johanna Ennenga. De reischeque van €1000,-van D-Reizen ging naar Ivana Ignjatov. De hoofprijs een scooter ter waarde van € 2200,- van de firma Baecke Motoren kan vortaan worden bereden door Sanne Dreef.

 

CPG-Diva´s

Het door de centrum-winkeliers georganiseerde Mid Night Spijk werd besloten met een optreden van de CPG-Diva´s.

Op hun website staat onder andere te lezen:

Een top-act van wereldklasse, waar Nederland trots op mag zijn en zeker niet omheen kan. CPG, staat voor de initialen van de divas en ze doen hun initialen met flair eer aan. De dames
hebben hun krachten gebundeld tijdens de Nederlandse versie van de musical The Lion King en bestaat uit de Charming, Cathy-Jack (Jacqueline Jonkers), de Proud, Peggy (Sandaal) en de Gorgeous, Gitty Pregers.
Indien nodig wordt het glamour trio ondersteund door powerhouse Sophia Wezer als de vaste vervanger van het trio.

Allen hebben hun basis liggen in het theater en waren te zien in succesvolle musicals als The Lion King, Aïda, Daddy Cool, The Wizz en Dreamgirls.
De jaren zeventig, tachtig en negentig laat CPG al zes jaar opnieuw herleven, maar de dames deinzen absoluut niet terug voor grote hits van deze tijd. Door een constante afwisseling tussen perfecte zang en dans in combinatie met meeslepende hits van o.a. Tina Turner, Donna Summer, Diana Ross, Chic, Sister Sledge, CeCe Peniston, Robin S, Faith Evans, Pointer Sisters en Aretha Franklin, is de act van deze bruisende diva’s van internationaal niveau.
Nadat de dames in 2012 de finale wisten te behalen van het SBS 6-programma The Winner Is… , is CPG in een stroomversnelling geraakt. CPG, inmiddels omgedoopt tot CPG-Divas waren zeer recent nog te zien op SBS 6 in het TV –Programma ‘Beter dan het origineel’. In het door Jeroen van der Boom gepresenteerde programma traden de dames op samen met Carolina Dijkhuizen (voormalig lid CPG), waarmee ze een weergaloze gospel versie neerzetten van het nummer ‘(You make me feel like) A Natural Woman’. Dit nummer verscheen ook als single via iTunes. Ook waren ze te zien in de kerst versie van hetzelfde programma waarin zij samen met Jamai het nummer ‘Silverbells’ zongen.
Inmiddels is het trio niet alleen meer actief in Nederland, maar stonden ze ook al op exclusieve feesten in o.a. Monaco samen met o.a. Nile Rodgers (Get Lucky) en op grote feesten in België en Duitsland. In Suriname hadden de dames hun eigen Moederdag event samen met de Soul en Motown groep Timeless. CPG staat al jaren als slotact geprogrammeerd voor meer dan 50.000 mensen tijdens het eindfeest van de Gaypride in Mas Palomas Gay Pride te Gran Canaria. In 2013 sloot CPG de Nederlandse Gaypride af in Amsterdam op het Rembrandtplein samen met de HVA-band.

CPG-Diva´s - Mid Night Spijk 2018 CPG-Diva´s - Mid Night Spijk 2018 CPG-Diva´s - Mid Night Spijk 2018 CPG-Diva´s - Mid Night Spijk 2018

Volgend jaar weer?

Een drukke zaterdag, want er waren in twee andere winkelcentra in Spijkenisse ook nog activiteiten. In de Akkerhof was er een Shanty festival en op ´t Plateau een actie wegens de uitbreiding van de parkeerplaatsen.

Talent op Straat en Mid Night Spijk stond vol met amusement. Of bijde volgend jaar weer op dezelfde dag zullen plaatsvinden? In ieder geval was het wel voor het eerst dat de winkels op zaterdagavond tot 21:00 uur open waren. En dat is op zich zelf al uniek!

Mid Night Spijk 2018 Mid Night Spijk 2018

 

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content