Vrienden van de Vrijheid

Op zondagmiddag 12 juli was er verrassend nog een demonstratie door Den Haag. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze in Amsterdam werd gehouden, maar de organisatie besloot op het laatste moment deze te verplaatsen naar Den Haag, omdat daar de volgende dag de Noodwet zou worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Opvallend was de gemoedelijke sfeer.

Start op het Buitenhof

De start van de demo was voor McDonalds aan het Buitenhof. Met krijttekeningen, muziek, lawaai en toespraken groeide het aantal demonstranten tot ongeveer 800 mensen. Daarvandaan ging er een wandeltocht langs de parlementsgebouwen naar het Koekamp waar na nog enkele toespraken de actie werd beëindigd. Met dankzegging aan de burgemeester en de politie die slechts beperkt en hoofdzakelijk op de fiets, aanwezig was.

Viruswaanzin is overigens van plan toch nog een demonstratie op het Malieveld te organiseren. Hoe en wanneer is nog niet bekend.

Haagse Tocht voor Vrijheid

De Haagse tochten voor Vrijheid zijn een protest tegen het verlies van de democratische rechtsstaat en voor het terugkrijgen van vrijheidsrechten.

Deze 2e Haagse tocht voor Vrijheid startte en eindigde op het Malieveld in Den Haag. Op 9 juli om 19.00 uur verzamelden de deelnemers en begonnen om 19.30 uur met hun tocht. Een grote hoeveelheid politie begeleide de wandeltocht.

Op het Malieveld en tijdens de tocht moesten de deelnemers zich houden aan de 1,5 meter maatregel, zij het natuurlijk met tegenzin. Het was een rustige en vredige mars van ruim 150 mensen op een doordeweekse regenachtige avond. Ook Willem Engel, van Viruswaanzin, voegde zich bij de lopers en sprak tot slot de aanwezigen op het Malieveld toe. De tocht was voor iedereen toegankelijk; wandelend, op wieltjes, enzovoort. Dit soort tochten zal in meerdere plekken plaats gaan vinden.

De route ging over:
Korte Voorhout – Lange Voorhout -Kneuterdijk – Lange Vijverberg – Prinsegracht – Herengracht – Fluwelen Burgwal – Kalvermarkt – Malieveld

Haagse Tocht voor Vrijheid 9 juli 2020 met Willem Engel
Weergaven: 0

2 gedachten over “Tochten voor Vrijheid”

  1. I’m curious to find out what blog platform you’re using?
    I’m experiencing some small security problems
    with my latest blog and I would like to find something
    more safeguarded. Do you have any recommendations?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Skip to content