De Unox Nieuwjaarsduik 2020

De Unox Nieuwjaarsduik van 2020 werd op 127 pekken in Nederland gehouden. Totaal doken er ruim 60.000 mensen op de eerste dag van het nieuwe jaar het koude water in.

Rockanje

Op Voorne (Zuid-Holland) kon dat in Rockanje of Hellevoetsluis. In Rockanje bereikten ze bijna de 800 deelnemers. De organisatie daar hoopte daarop, vanwege het 800 jarig bestaan van Rockanje. Het werden er ruim 700. Het hoogste aantal ooit.  Dat had wel effect op de deelname in Hellevoetsluis. Daar waren het er nog geen honderd.

Nieuwjaarsduik Hellevoetsluis 2020

Hellevoetsluis

n Hellevoetsluis was de organisatie weer in handen van Scouting Hellevoetsluis, met natuurlijk de medewerking van de Reddingsbrigade en EHBO van Hellevoetsluis. Bram Kap deed dit jaar niet alleen de presentatie, maar ook de ‘warming-up’. Burgemeester Milène Junius gaf om 12 uur het startsein voor de korte verfrissing in het Haringvliet.

 

Winnaars

Er werden twee prijzen uitgereikt. De prijs voor de deelnemer die het verst het Haringvliet inzwom, ging naar Scott Uitdenbogaard. Hij was op familiebezoek helemaal uit Melbourne, Australië gekomen. Daar waar het met 40 graden hartje zomer is. Zijn eerste woorden over de Nieuwjaarsduik bij een gevoelstemperatuur van 0 graden waren dan ook: “Ik doe het nooit meer”.

Cape Helius

De winnaars met de meest origineelste  outfit ging naar Peter en Sil den Hartigh, die in een junglepak met bananenbladeren de Unox Nieuwjaarsduik 2020 namen. Het idee voor het kostuum was ontstaan na het bekijken van een animatiefilm over de Maori’s, een inlandse bevolkingsgroep van Nieuw-Zeeland. Zij kregen van de burgemeester een dinerbon van Cape Helius, Roompot vakantie’s.

Soep

Tot slot was er voor alle deelnemers een warme kop Unox Erwtensoep en een bewijs van deelname.

Volgend jaar doen we het weer. Met hopelijk meer deelnemers.

 

 

5 gedachten over “Unox Nieuwjaarsduik 2020”

  1. I blog often and I truly thank you for your content.

    Your article has truly peaked my interest. I’m
    going to bookmark your website and keep checking for new details about
    once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Nederlands
X
Scroll naar top
Skip to content