Nieuwjaarsduik 2018

De Unox Nieuwjaarsduik in Hellevoetsluis, editie 2018, werd voor de vierde keer georganiseerd door de Scouting Hellevoetsluis. Voor deze vrijwilligers was de nachtrust van korte duur. Dat gold ook voor de Helvoetse Reddingsbrigade,  die gevaarlijke rotsblokken uit het water haalde en The Health Factory  voor de noodzakelijke warming up. Nieuwjaarsduik 2018 Hellevoetsluis

Burgemeester

De oliebollen en champagne zijn nog maar nauwelijks op en dan ga je naar het Kleine Strandje bij Cape Helius  aan de Nieuw Zeedijk begeven voor een koele start. Ook burgemeester Milène Junius van de gemeente Hellevoetsluis was er weer bij. Zij gaf om klokslag 12 uur het startsein en overhandigde na afloop de prijzen aan de best geklede deelnemer en de 100e inschrijving.

Harde Wind

De harde wind zorgde ervoor dat de het veel kouder aanvoelde dan de 9 graden Celsius die de thermometer aangaf. Gelukkig bleef het, ondanks de voorspelde regen, droog voor de 127 deelnemers. De 6 jarige Eva was de jongste. Er waren onder de deelnemers zelfs enkele helden uit Duitsland en Spanje bij.

Het Water In

Na het warmspringen verzamelden deze moedigen zich met de felrode muts op naar de start, om vervolgens hardlopend het Haringvliet in te springen. Volgens enkele deelnemers voelde het water warmer aan dan de omgeving. Dat niet iedereen die mening deelde was te zien aan de snelle terugkeer van de andere duikers.

Soep

Warm worden kon met een kom Unox erwtensoep. Alle duikhelden kregen ook nog de oorkonde van 2018 mee. Eervolle vermeldingen waren er voor Eva die als jongste deelneemster meedeed, de mevrouw die met haar scootmobiel aankwam en mee dook en voor de meiden van het damesteam MO17 van de voetbalvereniging  uit Nieuwenhoorn die een inzamelingsactie hielden voor Het Vergeten Kind.  De prijs voor de best geklede duiker ging naar Arjan Mesinga en voor de honderdste inschrijving ging de prijs naar Esmee Venniker. Deze werden door de burgemeester overhandigd. Nieuwjaarsduik 2018 Hellevoetsluis

De 127 duikhelden (bij het natellen bleken het er 134 te zijn) in Hellevoetsluis maakten deel uit van de 15.000 deelnemers in heel Nederland.

Kijk ook eens naar de vorige edities. De editie 2014, 2015, 2016 en 2017 staan op deze site. Klik op het jaartal en de pagina´s met foto´s en video zijn te bekijken.

Wie weet volgend jaar weer??

 

Weergaven: 5
Scroll naar boven
Skip to content