Vervoersproblemen Voorne-PuttenOver de de vervoersproblemen op Voorne-Putten wordt de laatste maanden erg veel aandacht besteed. Begin april startte Tim Sekac een jongeman uit Amsterdam een petitie om de metro door te trekken naar Hellevoetsluis en Oostvoorne.  Het artikel is al meer dan 2900 keer gelezen en dat leverde meer dan 90, vaak verhitte, discussies op op Facebook.

RTM

En eigenlijk is dit helemaal niet zo nieuw. Vroeger, tot 1966, reden er namelijk al trams vanaf Rotterdam-Zuid langs de Groene Kruisweg via Spijkenisse naar Hellevoetsluis en Oostvoorne. De laatst stopte zelfs op het strand. Op YouTube zijn genoeg filmpjes over het personen- en goederenvervoer van en naar Voorne-Putten te vinden. De geschiedenis wordt nog levendig gehouden in Ouddorp. Daar heeft de 50 jarige “Museum Stichting voorheen Rotterdamsche Tramweg Maatschappij”  een rijdend museum. Op Hemelvaartsdag was het daar met de Stoomdagen gezellig druk. Een korte impressie is te zien op de video. Deze is op geschikte beeldschermen ook in 4K Ultra HD te bekijken.

2e Pinksterdag

Ook op 2e Pinksterdag reden deze oude, gerestaureerde voertuigen weer over de Brouwersdam. Dus wie de geur en sfeer van vroeger wil beleven kon naar de G.C. Schellingerweg in Ouddorp rijden. Ruime parkeergelegenheid en het is gratis! Neem dan ook gelijk een kijkje in het museumgebouw. Hier modellen van vroegere stations en vele foto´s en voorwerpen uit de vorige eeuw die door de RTM gebruikt werden. Voor de juiste tijden van alle evenementen en prijzen zie daarvoor de folder op hun websiteRTM bus

Of er ooit weer een spoorverbinding naar de Voornse gemeten, om de vervoersproblemen op Voorne-Putten op te lossen zal komen??? Dat blijft vooralsnog een vraag.

RTM-Ouddorp

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content