Vestingdagen Hellevoetsluis 2016

VestHVS2016_43

De Vestingdagen editie 2016 trok weer tienduizenden bezoekers naar Hellevoetsluis. De opzet was dit jaar grootser en gevarieerder dan voorgaande jaren.  – Zie ook de vorige editie 2015 en 2014 –  Dit dankzij de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis, die vorig jaar uit onvrede met de vorige editie(s) werd opgericht. Met hulp van de gemeente, verenigingen, middenstand/horeca en vele vrijwilligers werd het weer ouderwets gezellig in de Vesting.

Stoom

VestHVS2016_18

Stoom is weer helemaal terug. Met de komst van tractoren, hijskranen, dorsmachine, zaagmachine en natuurlijk de slepers “Dockyard V” en de “Volharding” als de voornaamste, door stoomkracht aangedreven machines. Ook een graanzuiger (elevator) kon worden bezichtigd en beklommen. Verder nog een mijnenjager, oude legervoertuigen uit de DDR en Nederland, kanonschoten, demonstraties, nostalgische vrachtwagens, oude ambachten enz. Het is gewoon te veel om dit allemaal op te noemen.

Natuurlijk had het grootste evenement op Voorne-Putten ook een grote braderie en kon men behalve van het zonnetje ook genieten van de diverse versnaperingen.

Jeugd

Voor de jeugd was er ook het nodige te beleven. Naast diverse spelletjes, schminken, de kinderboerderij en springkussens , konden ze ‘lasergamen’, op een pony rijden, met een stoomtreintje mee en in de draaimolen(s).

Duckrace

VestDgnHvs_BadEendRace2
VestDgnHvs_BadEendRace_Cheque

Op zondagmiddag werd voor het eerst een ‘Duckrace’gehouden. Het publiek kon voor €5,- per stuk een bad eendje ‘kopen’. De opbrengst daarvan gaat naar de stichting het “Zeldzame Ziekten Fonds”. De eendjes werden zondagsmiddag 14:15 uur massaal vanaf het Land van Paling de gracht ingestort. Geholpen door een waterstaal van de brandweer ‘zwommen’ de gele dobbelaars naar de overkant. De eerste die daar aankwam had gewonnen. Het eendje van  Cynthia Hazenoot werd als winnaar uit het water geschept en ze won daarmee vier toegangsbewijzen voor de Efteling. Er werd in totaal € 4530,-  opgehaald.

De cheque werd in bijzijn van wethouder Margriet den Brok en ‘Jan Blanken’ aan de stichting overhandigd.  Het geld zal worden besteed aan onderzoek naar het ontstaan en voorkomen van zeldzame ziekten. Ziekten die hoofdzakelijk bij kinderen voorkomen. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Weergaven: 6
Scroll naar boven
Skip to content